Populärmusik

Mycket film den här veckan. Såg Populärmusik från Vittula i dag. Eller egentligen var det ju i går. Klockan är ju faktiskt efter sex på morgonen efter, men det känns som i dag eftersom jag inte sovit ännu. Filmen var bra men kändes lite osammanhängande. Som att de bara placerat ganska skilda historier efter varandra. Boken var väl liknande men det funkade bättre där. Men se den i alla fall för den var rolig.

Jag ska försöka gå och lägga mig nu. Eller snart. Ska nog läsa lite i Fakta om Finland (Erlend Loes bok alltså) först.

Från baksidan av "Fakta om Finland":
"Är det vänstertrafik där borta? frågar jag, och de två finnarna tittar på mig på ett sätt som säger mig att finnar kör på höger sida av vägen, och jag ber om ursäkt, naturligtvis är det inte vänstertrafik, säger jag, jag vet inte ens varför jag frågade, det måste ha varit för att jag kom att tänka på min bil igen, jag är upprörd på grund av att den är borta och kan inte tänka klart. Har du över huvud taget varit i Finland? frågar de nu, vi fick intryck av att du varit där ganska mycket, säger de, var det inte någon släkting du brukade hälsa på? Jovisst, säger jag."

Länkar:
http://dagensbok.com/index.asp?id=195
http://akas.imdb.com/title/tt0314524/
http://dagensbok.com/index.asp?id=604

Sedda filmer:
Populärmusik från Vittula (2004)

0 tankar kring ”Populärmusik

  1. jag var också där! jag var inte alls upplagd för fimen men den var rätt rolig. eller himla kul, jag skrattade mycket. kanske hade det med sallskapet att göra. finska liksom. jaja.

    det var bara det jag ville säga.

  2. Ja, du var ju också med. Dåligt av mig att inte berätta vilka som var det. Vi var jag, Jenny, Sirpa, Anders och Johan.