Linda och Texas

När jag vaknade i dag (jag menar då tisdag) så tänkte jag att jag hade en hel dag att sköta mina studier på. Jag skulle hinna med massor. Sen kom jag på att Linda Skugge ju skulle komma och hålla föredrag på Grand i Uppsala på kvällen. Sånt känns inte så kul att komma på när man ställt in sig på att kunna vara hemma hela dagen. Jag bestämde mig i alla fall för att åka dit ändå och jag ångrar mig verkligen inte. Hon var jättebra. Eller snarare: det hon sa var jättebra. Att hålla föredrag kändes inte som hennes grej. Det verkade som – och jag tror att det faktiskt var så det gick till – att hon hade allt nedskrivet exakt så som hon skulle säga det och läste sedan innantill. Även sånt som skulle låta något spontant lät innantill-läst. Nu är hon ju hur cool som helst trots det så det spelade inte så stor roll. Tyvärr var det dock alldeles för kort, men hungern efter mer stillades lite efter att publiken ställt en hel del frågor till henne.

En intressant sak som hon sa som svar på en fråga om vad man bör säga till folk som påstår att feminism går ut på att diskriminera män istället (vilket många konstigt nog tycker), var dels att säga till dem att helt enkelt slå upp ordet i en ordbok så ser de att de har fel, eller att helt enkelt strunta i dem. Ganska bra svar båda två tycker jag.

(Uppdatering: Krönika av Linda Skugge om föreläsningen i Uppsala: http://www.expressen.se/index.jsp?a=198339)

Klockan halv tolv på kvällen blev jag inbjuden på poker (självklart Texas Hold’em) av min lillebror. Vi blev fyra stycken: jag, min lillebror Andreas, Keskinen och Peter. Jag måste nog säga att det gick väldigt bra. När klockan hunnit bli kvart i fyra och jag gick hem hade jag nämligen med mig en öl och 189 kr mer än när jag kom dit. Förhoppningsvis kan jag vara med på torsdag också då de ska spela igen.

Jag borde ha pluggat en massa den här veckan. Har en tenta (egentligen två men den ena har jag inte ens anmält mig till) på lördag och en på måndag. Att jag inte gjort det så mycket beror en del på att jag insett att jag i alla fall inte har nån chans att klara lördagens. Jag ska försöka läsa lite till måndagens i alla fall. Vi får väl se hur det går med det.

Nu spelade de I won’t cry med Elin Lanto igen på ZTV. Det känns ganska coolt att hon plötsligt blivit känd och spelas både en massa i radio och visas på tv. Inte för att jag känner henne så bra men jag har ju träffat henne ett antal gånger i alla fall och Per känner henne och hennes familj. Det känns lite konstigt att se henne i hennes video på tv så där. Hon är ju med i ens umgängeskrets liksom. Det kanske är larvigt att bry sig om det så mycket men jag tycker det är coolt i alla fall.

I går läste jag förresten ut Erlend Loes Fakta om Finland. Väldigt bra bok. Läs den. Jag har börjat köpa en massa böcker. Det är väl bra men problemet är att jag inte läser några av dem. Jag borde läsa mer.

6 tankar kring ”Linda och Texas

  1. får du verkligen nämna "I won´t cry"-tjejens namn sådär?? verkar ju vara så jäkla mycket med upphovsrätt och gjejer nuförtiden…om några dagar så dimper det kanske ner ett argt mail från bmg i din mailbox…. dimper förresten?.

Kommentarer inaktiverade.