Orvars

Varför skriver jag alltid det här så sent?! Just nu vill jag ju mest gå och lägga mig men samtidigt känner jag att jag behöver skriva en del här också. Eller jag vet ju egentligen varför det blir så. Jag kommer hem först vid elva tolv eller senare om kvällarna och då har jag massor med saker jag behöver och vill göra eftersom jag inte kunnat göra det på kvällen.

Jag hade en jättebra kväll i dag. Som vanligt på onsdagskvällarna träffades vi – gänget från finskan – på Norrlands nations bar Orvars. Från början var alla utom Jenny som är i Luleå där: Anders, Johan, Mikaela, Sirpa och jag. Dessutom var oväntat även den söta och väldigt trevliga och roliga Gretel från Belgien där. (Ja, de andra är ju också söta, trevliga och roliga men de är ju alltid med på våra finska-träffar så jag tänkte inte att jag behövde nämna det.) Efter någon timme gick Mikaela och Anders medan vi andra blev kvar. Eftersom Gretel inte riktigt än klarar sig helt på svenska så pratade vi engelska. Jag tycker om att prata engelska. Jag är nog inte så bra men det är kul. Bra träning också. Vanligtvis läser och lyssnar jag bara och övar inte så mycket själv så det är trevligt när man får chansen. Eller så kan man damma av den gamla skolholländskan och prata lite på Gretels modersmål, men jag tycker att den känns lite rostig. Det är ju många år sedan man behövde använda den senast.

Det var som sagt väldigt trevligt och vi stannade tills de körde ut oss vilket jag aldrig gjort tidigare. Som det syns på en av bilderna så ska Johan alltid envisas med att bryta arm. Det jobbiga är att han alltid vinner, oavsett vem han kör emot.

0 tankar kring ”Orvars