Garden State

I går såg jag äntligen Garden State (2004). Bra, men jag vet inte än om det är årets bästa. Jag gav den 8 av 10 på IMDb men funderar lite på att höja till 9. Efteråt fick den mig i ett underligt men väldigt skönt sinnestillstånd. Kanske måste se den en gång till snart.

Gjorde annars inte så mycket i går. Skulle pluggat men insåg att jag inte skulle ha en chans att klara tentan så jag lade ner det efter ett tag.

I dag träffade jag Johan och hans korridorare Evelina. Vi skulle spela schack på Uplands men de hade inte öppet eller nåt så vi gick till Orvars i stället. Där spelade vi i och för sig inte heller speciellt mycket schack men det var väldigt trevligt att bara prata. Ville inte riktigt gå därifrån.

Försökte somna tidigt i dag igen men det gick inte. Tror det berodde på att jag råkade sova några timmar på kvällen och sen var jag inte lika trött längre. Det gjorde i alla fall att jag såg en film i stället så det förde bara positivt med sig.

Sedda filmer:
Superhjältarna (2004)
Garden State (2004)
Around the World in 80 Days (2004)
Arahan (2004)

0 tankar kring ”Garden State

  1. jag ska försöka se "Arahan" idag innan hanna kommer hem. funderar på om jag ska fega med de engelska textremsorna eller vara hardcore och kolla utan. risken är ju att man stirrar sig blind på den engelska översättningen och missar orginalspråket, mycket förvinner ju tyvärr i översättningen.

  2. Om du använder undertexterna som jag skickade dig så måste jag nog säga att jag tycker de följde originalspråket väldigt bra. Det var några missar här och var men i stort är jag helt klart nöjd. Speciellt då koreanska ju vanligtvis är svårt att översätta med det begränsade utrymmet man har på film.

  3. många uttryck är ju inte möjliga att ge rättvisa i en översättning. nu kommer jag nog inte att hinna se den innan hanna kommer, och vill hon vara med så blir det nog undertexter ivarjefall.