Uppsala

Jag har flyttat till Uppsala nu. Jag har börjat på ett inlägg hit förut men hann inte lägga in det och nu är det fast i Enköping. Ska försöka skriva lite bättre på fredag då jag är i Enköping igen. Det som händer är i alla fall bl.a. att det var finsk kväll på Orvars i måndags p.g.a. självständighetsdagen, i morgon har Sirpa fest och på fredag har jag finsktenta och ska på fest hos Johan i Flogsta. Och sen har vi förstås Pers julkalenderkvällar som jag starkt rekommenderar.

Sedda filmer:
Squirm (1976)
The Hypnotist (1999)
Thriller - en grym film (1974)
Get Ready to Be Boyzvoiced (2000)
The Rutles (1978)

0 tankar kring ”Uppsala

 1. Nej, som i för några dagar. Måste ändå till Uppsala varje dag nu framöver så då kan jag lika gärna sova här tänkte jag. Sen får jag se hur länge jag orkar också.

 2. Det där råder det ju olika uppfattningar om. Bl.a. Per och Johan har bestämt att jag ska flytta hit.

 3. Helt klart. Just nu har jag t.ex. varit på fest på en torsdag. Sånt skulle aldrig hända i Stockholm.

 4. Tycker om att ha Mattias här! Jobbigt bara när alla sliter i honom. Dock måste vi nog försöka sansa oss lite. Det är givetvis lätt att vara lite egoistisk i dessa situationer. Jag menar, alla vill ju givetvis ha Mattias i sin stad. Men om vi nu ändå försöker se lite objektivt på det hela så inser man ändå att Uppsala är en bättre stad för Mattias just nu. Detta beroende på följande:

  1) Mattias har en tenta idag. Avståndet till skolan har avsevärt förkortats då han tog beslutet att tillfälligt flytta till Uppsala. Han behöver inte alltså inte tänka på parktiska ting som busstider och annat. Istället för att ägna sin tid till en massa onödigt resande kan han istället äta frukost i lugn och ro, duscha sig några minuter längre och uppträda vänligare mot sin omgivning.

  2) I Uppsala bor han väldigt centralt. Ett sådant boende skulle vara väldigt svårt att få i stockholm, i alla fall till ett vettigt pris. Det centrala boendet här i Uppsala gör att M har nära till ställen som han i stockholm istället skulle få ta tunnelbanan till.

  3) Det är dyrt med tunnelbana nuförtiden. M sparar mycket pengar på att bo i Uppsala. Och alla vet att det ändå är nog svårt att hålla vardagsbudgeten i balans som student.

 5. Uppsala är i all väsentlighet en bättre stad att bo i än Stockholm. Johan har anfört ett antal betydelsefulla punkter och jag kan naturligtvis fortsätta.
  1. Man har närmare till allt i Uppsala.
  2. Uppsala är inte för stort (och heller inte för litet).
  3. Uppsala är en trevligare stad än Stockholm.
  4. Mattias har fler och mer bedydelsefulla vänner i Uppsala än i övriga städer.
  5. Det finns ingen anledning att bo i Stockholm om man inte har ett jobb där.
  6. Även om man skulle ha ett jobb där så går det utmärkt att pendla från Uppsala. Under 40 minuter tar det med tåg till centralstationen.
  7. Det finns inga Albert & Herbert-kvällar i Stockholm.
  8. Stockholm har blivit kallt.
  9. Uppsala har mycket bra veganverksamhet (julbord, café etc.).
  10. Luften är mer förorenad i Stockholm vilket kan medföra andningssvårigheter.
  11. Om man pluggar i Uppsala (t.ex. skriver omtentor) så är det bra att bo där.
  12. Om man är utbildad taxichaufför i en stad och har lärt sig alla gator där så bör man inte bara ge upp det och flytta någon annanstans.
  13. Priserna på bostäder är lägre i Uppsala. Man får mer för pengarna.
  14. Jag tycker inte att vi ska larva oss när vi är i Danmark.
  15. Man blir väldigt anonym i en stad av Stockholms storlek. I Uppsala är man någon.
  16. Evelyn Grace bor i Stockholm.
  Ja, jag kan fortsätta hur länge som helst. Uppsala behöver Wabo och Wabo behöver Uppsala. Vill någon möta mig i en debatt i ämnet så ställer jag upp.

 6. ja du, Per.
  Det verkar ju väldigt vettigt att nöja sig med det näst bästa. Någon "lagomväg" sådär.
  Ungefär som att vara med i Centerpartiet.