För få inlägg

Jag skriver helt klart alldeles för lite här. Jag har väl sagt det förut men jag ska försöka bli bättre på det.

Tre av de fyra tentor som jag tänkt skriva nu i december har gått riktigt dåligt. Det känns inte så bra. Måste försöka skärpa mig. Men jag fick ju i alla fall VG på en av dem.

I onsdags blev jag kallad till Orvars. Det var bra för där var det kul. Vi blev många. Bland andra så kom de som Sirpa delar lägenhet med.

På fredagen togs ett nytt stort rekord i antal personer på julkalenderkvällen. Elva stycken varav de flesta var oväntade. Väldigt kul.

Efter julkalenderkvällen på lördagen så drog jag till Orvars. Där var det stor fest och även övervåningen hade öppnats upp för alla gäster. Det var många som gillade mitt vitfärgade skägg med tillhörande tomteluva. Även folk jag aldrig sett tidigare pratade en massa med mig. Tyvärr kunde jag inte stanna så länge eftersom jag skulle upp tidigt och plugga på måndagens tenta. Nu gjorde jag den i och för sig aldrig men det visste jag tyvärr inte på lördagen. I stället åkte jag hem till Enköping och sov där för första gången på nästan två veckor. På vägen hem så var det en moped med två ungdomar på som körde ikapp mig vid flera rödljus och skrattade högt och skrek: "Ha ha! Jultomten! Ha ha! Jultomten!" Ganska enformigt men det var roligt i alla fall.

Jag har läst ut ytterligare en Dan Brown-bok. Den här gången var det Digital Fortress. Den var pinsamt dålig även om den var väldigt spännande. Jag förstår inte hur han kan ge ut en sådan bok. Den handlar om NSA och deras kryptologi-avdelning och boken innehåller fruktansvärt många faktafel. Han har t.ex. gjort fel på en så grundläggande sak som att påstå att en krypteringsnyckel på 64 bitar är 64 tecken lång när den i verkligheten är 8 tecken vilket säkerligen en stor del av bokens läsare vet. Har man dessutom läst någon grundläggande kurs i kryptologi eller bara allmänt är intresserad av ämnet så märker man att det finns många fler sådana (och värre) felaktigheter. Det sägs ju att han gör så bra efterforskningar inför sina böcker. Efter att ha läst Digital Fortress är jag extremt tveksam till det. Jag kan inte låta bli att undra om även Da Vinci-koden innehåller lika många fatala fel.

Lästa böcker:
Digital Fortress (Dan Brown)

Sedda filmer:
Levande måltavla (1985)
Wimbledon (2004)

0 tankar kring ”För få inlägg