Long time…

Även om man kanske kan tro det så har jag inte lagt ner det här. Troligtvis kommer det gå i vågor. Ibland skriver jag ofta, ibland mer sällan. Allt beroende på hur mitt liv ser ut för tillfället. Tyvärr blir det lite som en ond cirkel efter ett tag. Jag tycker mig inte hinna skriva en dag, men nästa dag har det hänt ännu mer och då tar det längre tid att skriva och jag får ännu svårare att hitta tid till det. Så bäst är nog att skriva ofta. Men jag kommer säkert ändå inte göra det.

Ja, det har ju hänt en del saker sen sist då.

Lördagen den 15:e var Johan här och vi hade Tomtar på loftet-kväll. Det var dessutom hans första gång i Enköping. Väldigt spännande för honom.

Måndagen två dagar senare var jag först hos Björn och Maria ett tag och sen åkte jag och hälsade på hos Esbjörn, Jimmy och Letalis för första gången sedan de flyttat till Kungsholmen. Jag hade med mig första avsnittet av Automan. Extrem nostalgiupplevelse. Troligtvis inte kul på samma sätt som när man var sex år och såg serien på tv, men ändå roligt.

På torsdagen därefter var jag på Orvars och träffade finskagänget för första gången sedan julavslutningen den 18:e december. Det var kul.

Dagen efter det var det korridorsfest i Johans gamla korridor. Jag vet inte om det var så men jag tog det lite som en avskedsfest för några av tyskarna som skulle fara hem på måndagen. Det känns lite tråkigt att jag (troligtvis) aldrig kommer träffa dem igen för de var kul att umgås med. Strax innan jag var på väg därifrån var det en kille som berömde mitt skägg. Sånt är alltid kul.

Förra veckan var jag väldigt uppbokad märkte jag (eller “swamped” som min handledare brukar säga), men det var kul. På måndagen var det Seinfeld-kväll hos Björn och Maria med min nyinköpta Seinfeld-box. Vi såg hela första säsongen och några från andra. Nu på måndag ska vi se resten. Det har förresten kommit ut ytterligare en box nu med säsong tre. Tyvärr har jag inte riktigt råd att köpa den just nu.

På tisdagen var det bio. Såg {movie}Masjävlar (2004){/movie}. Jag tyckte att jag behövde göra det nu när den fick så många guldbaggar. Natten därefter hann jag aldrig gå och lägga mig. Skulle upp halv sex på onsdagen för att åka till Stockholm på föreläsning. Efter det åkte jag till Uppsala och spelade biljard med Fredrik. Senare på kvällen skulle jag till Orvars men innan dess tittade jag förbi Per. Efter Orvars hade evelyn grace sin sista spelning innan Astrid åkte till Spanien i ett halvår (de hann alltså med ytterligare en efter Borgen i Bålsta). När det var slut hade jag tänkt åka hem och få lite sömn efter en massa timmars vakenhet men då frågade Bagarn om jag kunde skjutsa hem honom till Bålsta. Det kunde jag naturligtvis inte säga nej till så jag var förbi där också. Givetvis mycket trevligt att prata med honom men jag var väldigt, väldigt trött när jag kom hem. Jag hade inte sovit på 32 timmar när jag väl somnade.

På torsdagen skulle jag och Jonas på middag hos Johan och Sofie som tack för hjälpen med flytten. Eftersom jag hade varit vaken så länge men ändå vaknade ganska tidigt på torsdagen somnade jag framåt kvällen och försov mig till middagen… De var dock så snälla så de väntade på mig den timme jag blev försenad. Efter vi ätit såg vi färdigt på resten av de Tomtar på loftet-avsnitten som vi inte hann med när Johan var här. Väldigt bra serie.

På fredagen var jag till Esbjörn, Jimmy och Letalis i Stockholm igen. Esbjörns flickvän Emma var också där. Vi (jag, Emma, Esbjörn och Jimmy) var först och åt buffé på Hermans. Första gången på länge. Väldigt gott som vanligt. Senare på kvällen såg vi några avsnitt av tv-serien Aspiranterna.

På lördagen hade Mikaela och hennes syster fest. Första gången jag var på sittning. Trerätters middag med sång. Vi fick sångböcker och den första sången bestämdes av Mikaela som även sa att man fick skicka vidare, d.v.s. bestämma vem som skulle ta ton nästa gång. Min bordsdam var för övrigt den väldigt trevliga Åsa som var Mikaelas gamla klasskamrat. Det där med att skicka vidare gillade jag inte alls. Det kändes nämligen inte riktigt som att jag hade speciellt stor lust att välja ut en suparsång (ungefär alla sångerna handlade om att man skulle dricka en massa alkohol) ur den där boken och sen dessutom börja sjunga den, även om de flesta så klart sjunger med och jag inte skulle varit ensam. Nu var det ju dock som tur var inte så stor risk att det skulle ske eftersom jag bara kände några få av de drygt fyrtio gästerna som var där och de hade ju ingen anledning att skicka vidare till mig. Men så kom sången efter ett tag till en för mig okänd person – det visade sig senare att han hette Fredrik – som strax innan sången skulle börja sade: “och sången skickar jag sen vidare till han som har kvällens mest aktningsvärda skägg”. Det måste ha varit den första nackdelen jag upplevt med skägget (även om det var kul att bli omtalad så där). Man blir ju tydligen utmärkande på något vis. Nu löste det sig dock på ett ganska bra sätt. Titti – hon satt till vänster om mig – rekommenderade en sång till mig och den kändes som ett väldigt bra val. Jag hade visserligen ingen aning alls om hur den gick, men det ordnade sig också då en kille vid namn Erik kunde den mycket väl och var snäll och hjälpte mig. Så till slut var det bara positivt att sången blev vidareskickad till mig för det var mest kul faktiskt. Jag är dock lite missnöjd med att jag själv skickade vidare till Johan. Tror inte han ville det riktigt och jag hade flera andra jag kunde tagit som nog hellre hade velat. När sittningen var klar kom ytterligare en person fram till mig (Johan hette han) och berömde skägget. Sånt är jättekul tycker jag.

I tisdags hade jag möte med min exjobbshandledare Kostis för första gången på väldigt länge. Han märkte skägget: “I notice that you’ve changed your appearance.” Han är väldigt schyst tycker jag. Synd att jag är en sån dålig student bara.

Det är väl ungefär det som hänt sen sist. I går var jag förresten och spelade biljard med Fredrik igen. Vi har börjat spela lite snooker också. Det är jäkligt svårt men vanlig biljard blir mycket enklare efteråt. En irriterande sak är att det fortfarande är tillåtet att röka på Luthagens biljard. Men även om det är det tycker man ju att folk kan ha i alla fall lite respekt för andra människor och inse att det är sjukt obehagligt med en massa cigarettrök. Jag förstår inte alls hur folk tänker när de röker i närheten av andra. Uppenbarligen bryr de sig inte om så många andra än sig själva. Detta gäller i och för sig även krogen men där är jag inte så ofta (vilket visserligen beror en del på att det är rökigt).

Jag tycker att en trevlig sak med vintern är att man kan se Orion när det är mörkt nu. Den syns ju tråkigt nog inte under sommaren från norra hemisfären.

Till sist vill jag meddela att Jabber är det IM-protokoll som gäller nu (mitt användarnamn: mattiasw@jabber.aster.pl). ICQ och MSN är förlegat. Skulle man fortfarande ha kvar vänner på de andra nätverken så bör man kolla in Gaim som samtidigt klarar av de flesta sådana (bl.a. de nämnda: Jabber, ICQ och MSN) så man slipper ha flera olika program igång samtidigt. Gaim finns både för Windows och Linux och är helt fritt.

Sedda filmer:
Cellular (2004)
Kung Fu Hustle (2004)
Spanglish (2004)
Ju-on: The Grudge (2003)
Team America: World Police (2004)
Saw (2004)
Kogänget (2004)
Save the Green Planet (2003)
Polis! Polis! (1916)
Arizona junior (1987)
Ju-on: The Grudge 2 (2003)
The Grudge (2004)
Dead or Alive (1999)
Top Gun (1986)
Flickan ovanpå (1955)
Ladder 49 (2004)
Cykeltjuven (1948)
Ford Fairlane (1990)
Brandsoldaten (1916)
En kvinnas hemlighet (1947)
Chaplin på biograf (1914)
A Trip to the Moon (1902)
Cube Zero (2004)
Cinema Paradiso (1989)
Finding Neverland (2004)
Charlie i åskväder (1914)
Att ha och inte ha (1944)
Sideways (2004)
Ménilmontant (1926)
The I Inside (2003)
Masjävlar (2004)
Fyra nyanser av brunt (2004)
Trollkarlen från Oz (1939)
Herr Langes brott (1936)
I sista minuten (1959)
Funny Drama or The Strange Adventures of Doctor Molyneaux (1937)
The Butterfly Effect (2004)
En natt att leva (1947)
It Wasn't Love (1992)
Citizen Kane (1941)
The Robot vs. the Aztec Mummy (1958)
The Woodsman (2004)
Cecil B. DeMented (2000)
Ray (2004)
The Cat Returns (2002)

0 tankar kring ”Long time…

  1. Bra, jag ser att du har sett "robot vs aztec mummy" som jag tipsade om. vi borde dra till biljardexperten någon dag och framförallt borde vi spela lite mer snooker. anledningen till att jag skriver nu är att jag hittade en dator på mnitt jobb som verkade oanvänd. snart ska jag fixa lite till innan det blir dags för nattens biljardträning på jordens sämsta bord.

  2. Ja, alla borde se Aztec Mummy-filmerna. Synd att flera av dem är så svåra att få tag på bara. Jäklar vad sugen jag blev på mer snooker i går när de visade matchen mellan Stephen Hendry och Graeme Dott på Eurosport. Vet inte riktigt när jag är i Uppsala nästa gång bara.

  3. Fasen du måste hälsa Kostis, tvivlar på att han kommer ihåg mig, men i alla fall. Han är precis som du skriver en tuff och juste lärare, om än något virrig i vissa stunder. Så det är dags för prolog igen, visst var det något med paging av delresultat när halt användes? Länge sedan man satt i skolbänken nu, och ibland saknar jag det faktiskt. Skulle gärna sätta mig in i t ex PHP eller java eller något liknande, men fritiden är en bristvara redan som det är. Had einbrott i bilen igår, inte kul!

  4. Jäklar. Jobbigt när sånt händer. Ja, det är ungefär det det handlar om. Du borde göra en hemsida Robert. Där kan du sätta dig in i PHP m.m. Nu är jag i Stockholm och ska på bio om två timmar och sen ha Seinfeld-kväll. Ha det bra!

  5. jag kanske borde komma förbi enköping mer. "sulan" eller ja, ronnie o´sullivan som du känner honom som brukar ju säga att träning är bästa sättet att bli bra och det är ju billigare att spela i enköping vilket gör att man kan spela längre och således får mer träning.

  6. Ja, vi borde kanske ta ett femtimmarspass nån gång snart så du tjänar på att åka till Enköping. Men det är annars möjligt att jag ska till Uppsala på torsdag. Vi får se.

  7. Ja du Mattias, det verkar kanske bli ett hemsideprojekt ändå, har hittat ett snokbilligt webhotell, och det klarar av PHP med koppling till MySQL också, tyvärr inte CGI, så jag får väl helt enkelt lära mig lite PHP. You don't have a book on the subject?

  8. Jo visst hjälpte det, och det verkar vara ungefär så lätt som jag trodde, men man har ju aldrig orkat satt sig in i det. Men det lär så småningom dyka upp en hemsida för Flip Squad som delvis drivs med 108 oktanig PHP/MySQL. Jag lovar att du kommer att gilla åtminstone delar av innehållet Mattias.