Film och musik

Fan vad dålig jag är… Jag skyller på att jag har ett tråkigt liv och det inte finns nåt att skriva om. Fast det är ju inte riktigt sant. Jag vet ju att de flesta gärna skulle byta liv med mig om de kunde. Ja ja, jag vill och försöker i alla fall bli bättre så får vi se hur det går.

Några av de saker som hänt:

Onsdagen 16:e februari spelade Holana och The Bright and Shiny på Agaton i Uppsala. Holana består bl.a. av Jennie, Jempa och Laxen. Det roligaste på den spelningen var nog att The Bright and Shiny var där eftersom medlemmarna i det bandet bl.a. är Håkan och Lisa som det är evigheter sen jag träffade. Väldigt kul att träffa dem igen.

Lördagen 26:e februari var jag på Gore Galore igen. Bra som vanligt. Filmerna som visades var {movie}Nattvakten (1994){/movie}, {movie}Choking Hazard (2004){/movie}, {movie}Snuff-Movie (1996){/movie}, {movie}Night Watch (2004){/movie} och {movie}Switchblade Romance (2003){/movie}. Jag rekommenderar speciellt den sista. Night Watch var för övrigt en vampyrfilm som Ryssland hade som sitt Oscars-bidrag 2004.

Måndagen 28:e februari var Björn, Maria och jag på tv-inspelning av SVT:s nya humorprogram Teveteve. Det var faktiskt väldigt kul. Vi märkte att det var roligare att vara i studion än att se det på tv. En och en halv timme tog inspelningen och sen klippte de ner det till en halvtimme för tv. Personligen tycker jag att de klippte bort en hel del roliga saker.

Två veckor därefter var jag på IKEA igen. Den här gången med Björn och Maria. Vi hade tänkt att slå fem-timmars-rekordet från Johan och Sofies IKEA-resa men lade ner det projektet eftersom vi insåg att det var roligare om vi åkte hem till Kungsholmen och hade kul i stället.

I torsdags spelade Dollhouse och The MatlocksClub Gonzo på Norrlands nation i Uppsala. Innan livemusiken började så var det restaurang på undervåningen och Jempa, Jennie, deras kompis Lisa, Mikaela, Titti, Melle (Mikaelas syster), Per (Melles pojkvän) och jag åt lite mat. De hade givetvis inget veganskt på menyn men lyckades göra en jättegod sallad med klyftpotatis som jag blev väldigt mätt på. I vilket fall som helst så träffade jag massor med gamla kompisar där som jag inte träffat på ett tag. Det tyckte jag var speciellt kul eftersom de inte sett mitt skägg och jag vill ju att så många som möjligt ska se det innan det åker av.

Nu är det inte länge kvar till Göteborgsvarvet och jag har knappt tränat. Jag glädjer mig dock lite över att Per och Johan verkar ha tränat ännu mindre. I alla fall löpning. Johan tränar andra saker varje vecka har han avslöjat.

Till sist tänkte jag avsluta med en historia från i går (måndag). Jag och Per var på väg till Arlanda för att möta upp Johan som kom resande från utlandet. På motorvägen från Uppsala började bilen plötsligt låta ganska illa från vänster framhjul. Vi (eller i alla fall jag) blev först rädd att det var punktering men insåg sen att vi mycket troligt inte skulle varit kvar på vägen i så fall. Per lyckades lugna ner mig lite och tyckte att vi lätt kunde vänta tills vi hade kommit fram till Arlanda innan vi kollade vad det var. Det visade sig att en bit av skyddet där hjulet sitter hade lossnat och börjat skava mot hjulet. Inte bra tänkte vi och försökte få bort den. När det misslyckades satte vi tillbaka den på plats så gått vi kunde. Det höll inte så länge tyvärr utan började låta igen, men när vi rullade ifrån parkeringen utanför Johan i Flogsta lossnade den av sig själv. Irriterande alltihopa, även om det jobbiga ljudet är löst.

Lästa böcker:
The Da Vinci Code (Dan Brown)
Sandor slash Ida (Sara Kadefors)

Sedda filmer:
Vem är rädd för Virginia Woolf? (1966)
The Princess Blade (2001)
The Fat and the Lean (1961)
My Best Friend's Birthday (1987)
Torkel i knipa (2004)
My Boss, My Hero (2001)
Pusher II (2004)
The Aviator (2004)
Closer (2004)
Poolhall Junkies (2002)
Vera Drake (2004)
Hotel Rwanda (2004)
Million Dollar Baby (2004)
Maria Full of Grace (2004)
Dagbok från en motorcykel (2004)
Constantine (2005)
Switchblade Romance (2003)
Night Watch (2004)
Snuff-Movie (1996)
Choking Hazard (2004)
Nattvakten (1994)
Before Sunset (2004)
7:35 de la mañana (2003)
Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv (2004)
Sandor slash Ida (2005)
Fest i byn (1949)
Envy (2004)
Barnens ö (1980)
Slaget om Alger (1965)
Semestersabotören (1953)
Mannen från Laramie (1955)
Armbryterskan från Ensamheten (2004)
Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)
Hide and Seek (2005)
Kofösaren (1925)
Cutie Honey (2004)
Buffalo '66 (1998)
Glen or Glenda (1953)
The Machinist (2004)
Ingenmansland (2001)
High Fidelity (2000)
Bride of the Monster (1955)
Vertical Limit (2000)
Högt pris (1997)
Elektra (2005)
In the Bedroom (2001)
Naked Lunch (1991)
Alfie (2004)
Into the Sun (2005)
Robotar (2005)
Gösta Berlings saga (1924)

6 tankar kring ”Film och musik

  1. Du glömde nämna att jag också, precis som de gamla kompisarna som du inte träffat på ett tag, har sett ditt skägg.

  2. Ja, och du har dessutom varit den som det känts viktigast att visa det för.

  3. varför tror du de flesta vill byta liv med dig?? jag vill inte byta liv med dig..

  4. eller alltså jag är avundsjuk på att du jämmt är ledig och kan sova hur länge du vill..men jag skulle nog inte vilja vara student.. gillar inte att plugga så mycket..

Kommentarer inaktiverade.