Bröllopsfest

Jag har hamnat i den onda cirkeln igen. Ju mer jag väntar med att skriva nåt här desto mer blir det att skriva vilket gör att jag drar mig ännu mer inför att göra det. Jag ska försöka ta mig ur den.

Förra lördagen var det valborgsmässoafton och det gjorde naturligtvis att det blev en ganska händelserik dag. Allt började med att jag försov mig två timmar. Jag skulle egentligen ha tittat på forsränningen men vaknade upp i Enköping precis när den skulle börja. I stället kom jag in till Uppsala och Engelska parken vid halv ett där Johan med klass mötte upp. Vi hängde ett tag där tills det var dags för rektorn att hålla sitt tal från Carolina Rediviva. Som vanligt förstod man inte att han börjat prata förrän det var över och folk började vifta med sina mössor och gå därifrån.

Efter det skiljdes mina och Johans vägar åt och jag följde med Per hem till honom för att ordna inför kvällens grillning. Väldigt trevligt var det att både potatissalladen, guacamolen, rabarberpajen och vaniljsåsen en efter en till slut blev veganska.

Senare på kvällen åkte jag vidare till festen som Johan till slut hamnat på. Där fanns bland andra norrmannen Öivind (längst upp till vänster) som jag utan att tänka på det pratade engelska till medan han pratade norska till mig. Jag tror det berodde på att jag pratat engelska med en massa andra människor under kvällen. Jag tror jag till slut kom hem vid halv fem ungefär.

Måndagen innan så kom förresten min lillebror hem efter att ha jobbat i Åre sen säsongen började. Det är kul att ha honom hemma igen.

Förra veckan var det så äntligen dags för Björns och Marias stora bröllopsfest ombord på nya lyxbåten Birka Paradise. Vi blev totalt 36 till antalet och många av oss hade väntat på den här händelsen i nästan ett år. Efter att vi hade lämnat av bagaget i våra hytter (jag delade med Emelie, Per och Petrus) så gick vi till matsalen för att äta buffé och hålla tal till brudparet. Jag och Per fick för övrigt uppdraget att filma hela resan. Vi lyckades få en intervju med varje deltagare (eller i alla fall alla utom en som inte riktigt gillade att tala inför kameran). Resultatet kan ses hos Björn och Maria om man frågar dem snällt.

Efter middagen fick vi lite tid för oss själva ett tag. De flesta valde att spendera den i Tax Free-butiken vilket gjorde mitt och Pers intervjujobb lättare då många var samlade på samma plats. Runt klockan nio skulle vi ha en återträff i Paradise Lounge där Per sjukt nog passade på att lura i mig alkohol. Om jag inte redan innan hade varit så hög som jag var på annat så skulle jag nog blivit mycket surare på honom än jag blev.

Därefter var det discodags, eller så kunde man naturligtvis göra annat också. Jag, Krick, Linda och Per valde dock att släppa loss på dansgolvet ett tag, vilket även många andra av deltagarna gjorde. Även om det blev flera avbrott för oss så pågick discot långt in på natten. Jag och Per passade på att intervjua ännu fler. I vår hytt kom de flesta i säng runt fyra medan andra deltagare passade på att vara uppe hela natten.

Dagen efter blev det inte riktigt samma nivå på festandet. Tiden fram till ankomst i Stockholm vid kvart i fyra bestod mest av vilande och intervjuande på olika delar av båten. Själv fann jag mig fascinerad över att dansgolvet, som över en natt, plötsligt hade förvandlats till en pool.

Vi var länge oroliga över att inte få med de sista deltagarna på filmen. Det var ont om tid kvar både på bandet och tills båten skulle lägga till, när vi fortfarande hade flera kvar men det löste sig till slut ändå.

I går råkade jag ut för korsade telefonsamtal. Jag tror aldrig det hänt mig förut. När jag ringde min lillebror så svarade en som hette Tom. Det var väldigt konstigt tänkte jag eftersom jag hade använde en snabbknapp på mobilen och inte kunde ha tryckt fel nummer. När jag sen ringde upp igen så kom jag rätt och Andreas berättade att en finsk tant som sökte en Heidi hade varit i luren när han hade fått ett samtal från mig. Fascinerande.

På kort tid har jag nu drömt flera drömmar om att jag på något sätt har lyckats raka av mig skägget innan det gått ett år. Väldigt läskiga. Och i morse när jag vaknade så hade jag någon gång under natten klätt av mig utan att jag hade något som helst minne av det (minns att jag på nåt sätt däckade på soffan). Jag är lite rädd för att det här ska kombineras och att jag ska raka mig i sömnen. Det läskigaste med senaste drömmen var förresten att jag vaknade i den och märkte att skägget var borta trots att jag inte sov längre.

Staden Aurora i USA har för övrigt nu fått sin första borgmästare med skägg på nästan 100 år. Min kommentar: det var på tiden! Tom Weisner, som han heter, har som valspråk “the hairier, the merrier”. USA har inte haft en president med skägg sedan 1893 och den sista skäggiga påven var Innocentius XII som dog år 1700.

Dagens zombiefilmtips: {movie}Wild Zero (2000){/movie}

Dagar kvar till ettårsskägg: 4

Sedda filmer:
Tolken (2005)
Ett hål i mitt hjärta (2004)
Sin City (2005)
C i uppförande (1933)
À propos de Nice (1930)
Taris, roi de l'eau (1931)
Be Cool (2005)
Tid för hämnd (1989)
Iskallt uppdrag (1987)
L'Atalante (1934)
I Spit on Your Grave (1978)
Manhattan Murder Mystery (1993)
I Spit On Your Corpse, I Piss On Your Grave (2002)
Bloodsucking Freaks (1976)
State and Main (2000)
GoldenEye (1995)
Harold and Maude (1971)
Liftarens guide till galaxen (2005)
Tomorrow Never Dies (1997)
xXx: State of the Union (2005)
Nekromantik 2 (1991)
Spun (2002)
Gisslan (2005)
The Jacket (2005)
Star Wars: Revelations (2005)
Hannah och hennes systrar (1986)
Wild Zero (2000)
Ta pengarna och stick (1969)
Världen räcker inte till (1999)