A-TALKUMERA

I dag märkte jag att Svenska Akademiens ordbok har utökats för första gången sedan 2002. Det sista ordet är inte längre talkumera utan till. Detta känns både kul och lite tråkigt. Kul för att det givetvis är bra att vi får tillgång till fler ord att studera, men tråkigt för att världen nu inte har riktigt lika mycket humor i sig när ordet talkumera inte längre har någon större betydelse. Det har under flera år stått för en gräns efter vilken det inte existerar någon ytterligare kunskap om ord. Det gick inte att t.ex. ta reda på etymologin bakom ordet tall, eller valp för den delen. Vi har säkert alla skrattat åt ordet talkumera ett flertal gånger när någon yttrat det. Numera går det inte, och till fungerar naturligtvis inte alls lika bra.

Sedda filmer:
Harry Potter och den flammande bägaren (2005)

0 tankar kring ”A-TALKUMERA

  1. Äntligen har det alltså hänt, vi har fått flera ord att undersöka. Givetvis är det med lite sorg i hjärtat som jag ser att talkumera nu försvunnit från sin ståtliga plats som sista ord i SAOB. Speciellt eftersom det är ett ord som betytt så mycket för mig i min vardag som elitgymnast, men det är väl inte mer än rätt att när min karriär dalar så gör den även det för talkumera.
    Precis som Mattias säger är ju till inte alls ett lika spännande ord, och innehar ingen speciell plats i det svenska folkhemmets hjärta.

  2. ja det är faktiskt skittrist. man visst ju att det säkert skulle hända, men när det väl gör det så blir man ju ändå lite besviken.