Nybliven ferrariägare

Länge sen igen. En del saker att berätta.

Det största är väl, för mig i alla fall, att jag skaffat mig en ny dator. Det blev en bärbar den här gången. Det känns som att det steget behövde tas någon gång och nu har datorerna blivit så pass bra så att jag kan klara av att ha en sån. Det blev en Acer Ferrari 4006 WLMi och den är riktigt cool om jag får säga det själv. Många saker att installera och ställa in dock nu när man råkar vara en sån som inte använder det förinstallerade Windows XP (som man blir påtvingad att köpa för över tusenlappen extra).

En kontrast mot den goda nyheten är att två bekanta till mig har slutat prata med mig. Om jag ska gissa så tror jag att det beror på att jag prioriterade att umgås med min familj på min mormors födelsedag i Enköping före en fest en massa mil bort som var centrerad runt ämnena sport och melodifestival, vilka för övrigt tillhör de områden som jag ogillar mest (eller i alla fall är totalt ointresserad av).

Vi försöker glömma det där tycker jag och går i stället vidare till en ganska kul grej som hände mig på en tisdag för några veckor sen. Jag kom hem sent efter att ha varit hos Björn och Maria och kollade min mail när jag såg ett från en person på TV4. Hon skrev att de sökte en krönikör för ett av deras program på TV400 den veckan. Hon skrev att hon hade läst en del av det jag hade skrivit på min hemsida och tyckte att det var “både underhållande och smart”. Nu ville hon att jag skulle skriva ihop en krönika om OS som nyligen slutat till dagen efter. Det fanns två uppenbara problem med den uppgiften. Dels så hade jag kommit hem ca sju timmar innan jag skulle gå upp till jobbet och dels så handlade det om sport. Jag tänkte dock att jag inte fick missa den chansen och försökte skriva ihop något lite snabbt. Det fick handla om att jag inte var så intresserad men ändå inte kunde undvika att bli indragen i OS-hysterin på ett eller annat sätt. Jag mailade in krönikan innan jag gick och lade mig men hörde tyvärr aldrig mer av TV4-tjejen. Den lästes heller aldrig upp i programmet (Tv om tv). Det var väl i och för sig förståeligt. Jag var inte direkt nöjd med den men så mycket bättre kunde det nog inte bli med tanke på tiden och ämnet.

På onsdag kommer jag missa något som jag väntat på i många år. Då kommer det vara en total solförmörkelse över vissa inte helt otillgängliga delar av världen. Betraktandet av den kommer dock så klart att missas på grund av att en viss “kompis” ordnade ett jobb till mig så att jag inte har tid att åka iväg på sånt där (den är naturligtvis bara partiell i norra Europa). Det kommer ju flera tillfällen (även om det kan dröja) men det känns lite extra tråkigt den här gången eftersom jag faktiskt trodde att jag skulle åka och se den.

Jag har läst ut min fjärde (och hans hittills sista) bok av Dan Brown nu. Den här gången var det Deception Point (på svenska I cirkelns mitt). Hans böcker är verkligen precis likadana, även om de blir mindre och mindre dåliga med tiden. Som vanligt innehöll även Deception Point en hel del tvivelaktiga fakta, även om jag inte riktigt känner mig lika hemma på biologi som på kryptologi (som hans Digital Fortress handlade om). Det här blogginlägget behandlar Dan Browns böcker ganska bra: http://perprocurationem.blogspot.com/2006/01/persistence-and-tweaking.html. Frågan är ju varför jag läser honom överhuvud taget, men det är väl kul att irritera sig över nåt. Och så är han ju rätt spännande om jag ska vara ärlig (i alla fall tills man förstår hur hans mönster ser ut och sen redan efter några kapitel kan lista ut vem som är ond och vem som är god).

Det finns mer att prata om men jag slutar nog här för i dag.

Lästa böcker: Deception Point – Dan Brown

Sedda filmer:
Frostbiten (2006)
Fangs of the Living Dead (1969)
Short Cuts (1993)
Bang Bang Orangutang (2005)
Fruar och äkta män (1992)
Pusher 3 (2005)
Instängd (2005)
Alice (1990)

0 tankar kring ”Nybliven ferrariägare

  1. Jag har ingen som helst förståelse för det Wabo skriver i den här bloggen. Han försöker framställa sig själv som offret, medan sanningen är den motsatta. Det är vi flera som kan vittna om.

  2. Anledningen till att vi fortfarande får det är inte att du är ädel utan att du inte har den tekniska kompetensen att stänga av bekanta. Om du inte har lärt dig något av det här så måste vi överväga att inleda en ny period av blokad. Vi är allt annat än nöjda med det sätt på vilket du behandlar oss.

  3. Hmm… det där låter ju som en utmaning. Jag ska se vad jag kan ordna. Naturligtvis går det inte att hindra er helt och hållet – det går alltid att låna dator av någon annan t.ex. – men något ska jag väl kunna hitta på. (Jag ska försöka att inte gör det permanent.)

  4. oj.., jag tycker det är tufft att du vågar säga upp bekantskapen med folk.. trodde det bara var jag som gjorde sånt.. stå på dig!

  5. Jaha, han har alltså sagt upp bekantskapen med oss. Jag visste väl att det var något lurt med det här. Tack Gothen!

  6. Egentligen trodde jag i och för sig att uppsägandet kom från andra hållet.

  7. du har själv satt dig i den här situationen wabor. frågan är hur du skall ta dig ur den?