Telefonsamtal från SCB

För några dagar sedan ringde Statistiska centralbyrån till mig. De ville veta hur jag hade rest dagen innan. Exakt. Naturligtvis var det en dag då jag reste mycket mer än jag brukar göra. Det tog mer än en halvtimme att förklara alla mina rörelser under dagen. 300 meter till tåget, sju mil till centralstationen i Stockholm, 200 meter till stadsbussen, två kilometer till Humlegården, 200 meter till Sturegatan 15 o.s.v. Men jag tycker det är kul när nån intresserar sig för mig så jag var mest glad. Speciellt så är SCB bra för de får en att känna sig viktig. De skriver alltid i sina brev nåt liknande “det är viktigt att JUST DU svarar på den här undersökningen” och “du har blivit speciellt utvald för det här”.

Hundar är tillåtna i vagnen, rökning är förbjuden, och så ska kvinnor och män hållas åtskiljda.

Det är ju en gammal nyhet nu men staden Calabasas i Kalifornien har totalförbjudit rökning på allmän plats. Sjukt bra. Det lär väl dock dröja innan vi gör det här i Sverige.

Sen undrar man ju när version 2.6.16 av linuxkärnan ska avmaskas i portage. Det vore på tiden nu.

Sedda filmer:
Hannah med H (2003)

0 tankar kring ”Telefonsamtal från SCB