Biljardfinal

I dag är det final i biljardserien som har gått på söndagarna under vårterminen. Nu har jag visserligen inte varit med på ett par månader men trots det så har jag ändå lyckats få en finalplats vilket naturligtvis är jättekul. Om jag har någon chans att vinna vet jag inte men innan dagen är slut så kommer vi ha fått reda på det.

Sedda filmer:
Da Vinci-koden (2006)
X-Men - The Last Stand (2006)

0 tankar kring ”Biljardfinal

 1. Jag utgår från att du vinner. Annars har ju min träning av dig varit förgäves.

 2. Du måste sluta använda uttryck som “vårterminen”. Våren, heter det.

 3. Jag skrev våren först men insåg att våren bara har pågått i en eller två månader och bytte därför till vårterminen i stället. Jag reflekterade faktiskt över om man använder det uttrycket utanför skolan och insåg att om man inte gör det så bör man genast börja med det eftersom det är mycket mer praktiskt än att säga t.ex. “under januari, februari, mars, april och maj”.

 4. Sedan årsskiftet kan man skriva i så fall. Nu har du ett jobb och kan inte leva kvar i skolvärlden längre.

 5. Nej, det går inte. Om det t.ex. är november när man pratar om den tidsperioden så tror folk (och det gör de rätt i) att man menar hela året fram till november vilket ju inte alls är samma sak som vårterminen. Jag förstår inte varför du har sådant problem med det ordet. Det är väldigt praktiskt att använda.

 6. jag förstår precis, och det går djupt in i Pers personlighet; han har nämligen väldigt allvarliga separationsproblem med sin skoltid i allmänhet och sina gymnasieår i synnerhet. Så pass allvarliga att han får ångest när andra använder ord som kan väcka associationer med denna period.

 7. Termin (över ty. av lat. te´rminus, här ungefär ‘fastställd gräns’, ‘utgång’) Detta gör ju att begreppet passar synnerligen väl att använda hela tiden.

 8. jag är besviken på att du håller på med slöaktiviteter som biljard.. Hoppas du hittar rätt snart igen..

  lite besviken på riktigt är jag faktiskt..

 9. Förlåt att du tycker jag har fel intressen. Hädanefter ska jag enbart göra saker som du godkänt.

 10. Wabo: Jag håller inte med om att man ska prata om terminer på det sätt du gör.
  Eden: Du har fullkomligt rätt.
  Henriksson: Du verkar slutligen ha kastat in handduken och gett efter för Wabor och Viltors ondska.

 11. 1. Ordet är praktiskt att använda även i andra sammanhang än när det gäller skolan (hittills har inget bra alternativ kommit fram) och folk har knappast svårt att förstå vad jag menar med det ordet så jag ser inget problem med det.
  2. Blanda inte ihop Viltors onska med min är du snäll.