Biljardresultat

Oavsett om folk gillade det eller inte så var jag med i biljardfinalen i går. Första matchen gick galant och jag vann med 20-11. Den andra matchen gick inte lika lätt. Det var ganska jämnt hela vägen men till slut så förlorade jag med 20-17. Den sista matchen innan de fyra bästa från de olika poolerna skulle gå till semifinal skulle bli den viktigaste. Troligtvis fick jag lov att vinna denna för att ta mig vidare. Den matchen blev också väldigt jämn och slutade 20-18. Till mig. Detta betydde att jag hade hamnat i semifinal.

Allt jag behövde göra nu för att nå finalen var att vinna nästa match. Dessvärre var min motstånde en som jag aldrig lyckats vinna mot tidigare. Nu hände dock något mycket underligt. Jag vet inte varför men jag tror inte han spelade så bra som han brukar. Siffrorna slutade nämligen på 20-8 till mig. Tvärtom hade i vanliga fall varit mer troligt.

Nu var jag alltså i final och hade chansen att gå hem som etta i serien och 800 kr rikare. I finalen var det bäst av tre matcher som gällde. Vid det här laget hade vi spelat i ungefär fem timmar i sträck så vi var nog båda ganska trötta. Första matchen vann min motståndare med 20-14 eller något sådant. Den andra matchen däremot vann jag med liknande poäng men omvända. Tredje matchen var givetvis den mest spännande. Jag hade 19 och det räckte med att jag sänkte femman för att ta hem vinsten. All min träning de senaste veckorna med bl.a. Fredrik och folk på jobbet verkar ha gett utdelning för jag lyckades faktiskt göra den där femman och vann finalen med 2-1 i matcher. Efter sex och en halv timme lutad över ett biljardbord gick jag trots trötthet och ryggvärk glad hemåt.

0 tankar kring ”Biljardresultat

  1. Bra Wabo, grattis! Bra berättat också! Du avslöjar inte på något vis utgången förrän i slutet.