Piratrazzia

Nerladdningslagen är ett bra exempel på det som är sjukt med det nuvarnade politiska systemet. Den kriminaliserade runt 10 % av Sveriges befolkning över en natt och har inte ens någon förankring bland resterande medborgare. I stället är det rika multinationella företag som politikerna företräder. De med mycket pengar har väsentligt större makt än de som inte har lika mycket. Hur man inte kan tycka att det är bisarrt kommer jag nog aldrig förstå.

Ingen kan väl ha missat onsdagens razzia mot The Pirate Bay. Det verkar förresten inte bara vara mot dem utan alla som hade en server på samma ställe fick sina sajter nerstängda och servrar beslagtagna, oavsett om de hade något överhuvud taget med The Pirate Bay att göra eller inte. Inte berättades det för dem heller. Att polisen och åklagaren egentligen inte ens tyckte det fanns tillräckliga skäl för ett ingripande men gav efter efter påtryckningar från bl.a. Thomas Bodström gör inte saken bättre. Rättsvidrigt har det kallats mer än en gång. Det var dessutom USA:s regering som först förde fram sina önskemål (som de i sin tur fått från MPAA), om att The Pirate Bay måste stoppas, till den svenska regeringen. (Här har vi ett exempel på att rika organisationer t.o.m. kan få polisen att direkt gripa personer som de inte gillar.)

Småföretagare drabbade av pirattillslag (Dagens industri)
Småföretag förlorare i fildelartillslaget (Sveriges radio)
Framgångsrik lobbying från bolag i USA (Sydsvenskan)
Bodström anklagas för ministerstyre (Dagens industri)
“Filpirater sänktes efter USA:s påtryckningar” (Dagens nyheter)

5 tankar kring ”Piratrazzia

  1. när jag blir rik ska jag också ha en egen poliskår som gör som jag säger.

  2. Värt att notera här att de länkarna går till tre politiska ungdomsförbund och bara ett politiskt parti.

Kommentarer inaktiverade.