666

I dag var slutet på ett långt projekt jag haft. Våren 2004 insåg jag att jag hade alldeles för lite koll på Star Trek. Jag hade sett tre av filmerna tror jag och inte ett enda helt avsnitt av tv-serien. För att betrakta mig som både vetenskapsnörd och filmnörd så var det här naturligtvis alldeles för lite. Jag förstod ju inte alls vad folk menade när de pratade om Star Trek och missade alla hänvisningar i andra filmer och tv-serier. Därför bestämde jag mig för att jag skulle se alla avsnitt (jag måste göra såna där saker ordentligt om jag ska göra dem alls). Det finns drygt 700 stycken så jag insåg att det skulle ta ett tag. Trots det så har jag i dag, två år senare, sett alla avsnitt. Det blir ungefär ett om dagen i genomsnitt vilket jag känner mig nöjd med. Speciellt då jag har haft en del längre uppehåll ibland. Nu kommer livet säkert kännas lite tommare så jag får väl hitta ett nytt projekt. Kanske borde jag se Battlestar Gallactica. Det har jag ännu mindre koll på. Vi får se.

I lördags startade jag ju som sagt i Stockholm Marathon. Jag bröt dock efter en timme. Insåg att jag aldrig skulle klara loppet och då fanns inte motivationen längre. Å andra sidan så gick ju loppet som förväntat. Får försöka träna mer än 6 km till S:t Eriksloppet i höst.

0 tankar kring ”666

  1. Du är duktig du, jag har sett mycket Star Trek, men långt ifrån allt. Inget av DS9 till exempel.

  2. Robert: Jag som nog tycker DS9 är den bästa serien.

    Fredde: Det tycker jag med.

  3. Men det finns ju 3 st serier. Enterprise, DS9 och en till som jag inte kommer på vad den heter nu bara för det.

  4. Nej, det finns fem serier (sex om man räknar den animerade, men det brukar man inte göra): originalserien, The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager och Enterprise.