Allt blir så mycket bättre

Jag mötte Fredrik Strage längs Karlavägen efter att jag ätit lunch med Esbjörn i dag. Jag försökte titta irriterat på honom. Det såg ut som att han märkte det. Hoppas.

I början av september började jag läsa nederländska tillsammans med Johan. Två gånger i veckan skulle det vara. Tre timmar, tisdagar och torsdagar i ett år. Detta kom dock inte att bli speciellt populärt bland vännerna. Nog för att jag visste att jag var väldigt eftertraktad men att det skulle komma att startas en namninsamling på grund av att jag nu skulle få mycket mindre tid trodde jag aldrig. Det tog bara ett par veckor innan det genom ombudet Fredrik överlämnades en lång namninsamling där mina försök med nederländska förkastades. Det kändes inte som att jag hade något annat val än att avsluta studierna. Jag får väl försöka lösa lärandet av nederländska på något annat sätt.

Om det är någon som fortfarande inte sett den så rekommenderar jag 11 september-dokumentären Loose Change: http://loosechange911.com/

En glad nyhet förresten. Jag har blivit tillvidareanställd på ST nu. Känns väldigt bra. Jag tror detta är på grund av maktskiftet. Före valet hade jag inte fast jobb. Efter valet har jag det. Mycket tydligare än så går det nog inte att få det.

I torsdags var jag på första hjälpen-kurs. Väldigt nyttigt. Nu kan jag rädda liv. Det kunde jag inte förut. Jag tror fler kommer överleva i det nya Sverige.

Ytterligare en bra förändring sedan valet är att de höjt böterna på flera trafikförseelser. Till exempel så kan man nuförtiden få 4000 kr i böter om man kör för fort. Det är vettigt. Om ingen körde för fort skulle över 100 personer färre dö varje år i trafiken. (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=576697)

I dag började jag läsa boken Choke av Chuck Palahniuk. Känner att jag behöver dela med mig av inledningen till den.

“If you’re going to read this, don’t bother. After a couple pages, you won’t want to be here. So forget it. Go away. Get out while you’re still in one piece. Save yourself. […] What happens here is first going to piss you off. After that it just gets worse and worse.”

Jag tror det är en bra bok.

Lästa böcker:
Expedition L (Erlend Loe)
Ett öga rött (Jonas Hassen Khemiri)

Sedda filmer:
Wedding Crashers (2005)
Loose Change 2nd Edition (2006)
Thank You for Smoking (2005)
Freaks (1932)

0 tankar kring ”Allt blir så mycket bättre

  1. Av geografiska skäl. Men man var välkommen att via Mattias gästbok visa sitt missnöje vilka några tog möjligheten till.

  2. Det förstår jag, men i nuläget tyder tyvärr allt på att du stöder Mattias och hans avsomnande nederländska.

  3. Jag måste tyvärr hänvisa till min advokat i samtliga härpå följande spörsmål i frågan om mitt eventuella stöd för eller motstånd mot Snabels studier i nederländska.

  4. En utredning har påbörjats för att utröna vart dina sympatier ligger. Tills utredningen är klar ber vi dig att inte lämna landet.