Zombieshow

Precis som det nämnts i kommentarerna till förra inlägget så hände det ju inte så mycket spännande. Av olika anledningar så råkade jag, Johan och Morry trots varningarna hamna vid Stureplan strax efter klockan 19 på fredagskvällen. Det hade då påbörjats något slags show med zombietema. Tre stycken deltagare och kanske 150-200 åskådare (plus Patrik Arve som ljudtekniker, eller kanske att personen bara var väldigt lik honom). Om jag förstod rätt så var två av deltagarna zombiejägare och den tredje var den som regisserat hela dramat. Regissören skrek i en megafon så att man nästan hörde det mesta han sade. De andra två viskade i megafonen så att man missade nästan allt de sade. De hade i alla fall konstruerat ett tecken på marken, en cirkel och en triangel i varandra. Runt och i denna hade de sedan en ritual av något slag: läste bibeltexter, drack Jesus blod m.m. Under tiden spelade Patrik Arve-killen läskig zombiemusik med skrik och liknande saker som sådan musik innehåller. Efter 40 minuter av ritualande och megafonpratande av en, som det verkade, ganska skeptisk regissör så kom zombierna till slut upp längs Biblioteksgatan. De var väl runt 50 stycken där de flesta var ganska dåliga zombieskådespelare (det är förstås möjligt att de var riktiga zombier och då erkänner jag gärna mina bristande kunskaper om hur en äkta zombiegång ska se ut, men jag tvivlar). Jag såg dock en som var riktigt bra som jag lyckades fånga på film om någon är intresserad. Han fortsatte t.ex. att vagga medan de andra stod stilla i en cirkel runt zombiejägarna. Efter några misslyckade besvärjelser av jägarna så avancerade zombierna och åt upp dem. Därefter försvann de tillbaka till Biblioteksgatan. Allt var över på 45 minuter. Det bästa var kanske när ett pensionärspar kom vaggandes genom åskådarskaran där vi stod och var mer lika zombier än de som kom 20 minuter senare. Någon lustigkurre skrek “Save yourselves!” vilket mottogs av mer entusiasm från publiken än showen i sig gjorde.

0 tankar kring ”Zombieshow

  1. varför säger du att du har en film på zombies när du inte lägger upp den.. dåligt..

  2. Jag erbjöd ju att ge den till den som är intresserad. Nu känner jag mig dock inte så pigg på det längre.