Hemma!

Nu är jag äntligen hemma. Det tog bara fem och en halv timme dörr till dörr. Ganska kul ändå att uppleva såna här förseningar. Tidigare har jag bara läst om det. Två timmars väntan på buss och två timmar väntan på tågets avgång blev det till slut. Det mest irriterande var dock när jag runt sex tänkte kolla om det kanske gick något tåg i stället och lämnade gaten som bussen skulle gå från. Jag var borta kanske fyra-fem minuter (de flesta tåg verkade vara försenade eller inställda så jag kastade den idén för tillfället) men när jag kom tillbaka berättade en tjej att bussen till Mora hade tagit med sig alla enköpingsresenärerna men att jag precis missat den. Det kändes lite surt.

Efter ytterligare en timmes väntan gick jag och en annan ändå till tåget. Det fanns ett som precis skulle gå efter en timmes försening. Vad jag dock inte tänkte på var att SJ:s tider inte behöver vara sanna. Jag tror de har en automatiskt uppdatering av den nya tiden som ökas på med 10-15 minuter lite då och då utan att det har något med verkligheten att göra. När vi väl klivit på och satt oss berättade nämligen en röst om och om igen i högtalarna att de ännu inte visste när eller ens om tåget skulle gå. Det skulle ta ytterligare två timmar innan tåget lämnade stationen, och då gick det väldigt sakta. Det tog säkert en kvart till Tomteboda som normalt bara tar några minuter. Efter en timme till, strax efter tio, var jag dock hemma igen med ca fyra timmars försening.

11 tankar kring ”Hemma!

  1. Jag lyckades endast bli 1 timme försenad. Däremot cyklade jag givetvis omkull. Idag ska jag försöka ta en stadsbuss istället för cykel.

  2. Att cykla bör man försöka undvika i det här väglaget, liksom naturligtvis att jobba i Stockholm.

  3. Den enklaste lösningen, som Myrsten naturligtvis väljer att bortse från, är att bo i Stockholm.

  4. Håller helt med dig Per. Tur att jag är på väg till en planeringskonferens i Norrköping som pågår i dag och i morgon.

  5. Att jag åkte till Norrköping med jobbet som givetvis innebar färd först till Stockholm och sedan mycket längre tänkte jag skulle avslöja att det inte var ett riktigt medhåll.

  6. Per, du vet ju att jag egentligen håller med dig. Måste bara verka stå på Esbjörns sida.

  7. Fattar inte att ni stockholmare inte klarar av snö trots att den kommer varje år…

  8. Det hade inte med snön att göra, jag är inte Stockholmare och i Norrland var alla tåg ovanför Gävle inställda så jag skulle säga att ni klarar av det ännu sämre. Mitt tåg gick i alla fall till slut. Men i övrigt förstår jag hur du tänker. Det är svårt att fatta hur Banverket kan vara så illa förberedda så att växlarna fryser fast trots att sannolikheten att det kommer bli minusgrader även denna vinter är väldigt hög.

Kommentarer inaktiverade.