Julkalenderkväll nr 4

December månad har redan nått sin fjärde dag vilket givetvis också betyder att det är dags för den fjärde julkalenderkvällen. Lokalen är nu etablerad och ett stort antal unika gäster har redan funnit sig till rätt med kvällarna. Förvisso hålls det stora besökarantalet uppe av en lyckad premiär, men med ett snitt på ungefär 4 besökande per kväll måste man se årets satsning som lyckad i jämförelse med tidigare år.

Dagens kalenderkväll bjöd på det nervkittlande och spännande temat mustascher och en lösmustasch hade utlovats till de tio första mustaschlösa besökarna.Väl på plats erbjöds det mycket riktigt mustascher vilka alla hade olika namn efter deras olika kvaliteter. Bland dessa fanns bland annat mustaschen Bandit som värden Per Myrsten själv valde att pryda sin överläpp med. Tyvärr uppgick antalet besökare endast till fyra stycken vilket gjorde att en del mustascher förblev oanvända. Mattias, i egenskap av kalendervärd, fortsatte kvällens tema genom att berättade lite om mustaschens historia, ställning i samhället då såväl som nu samt prata lite om sin egen mustasch som tyvärr sedan länge är bortrakad.

Efter mustaschinformationen som egentligen mer hade karaktären av ett samtal var det dags för kvällens kalenderförevisning. Fyra förväntansfulla mustascher var redo för dagens avsnitt av ”Sunes jul”. Avsnittet kallades ”Hockeyklubban” och handlade om Sune som åker skridskor i en ishall. Tyvärr har han något svårt för det och kan endast åka om han har en klubba att stödja sig på. Ishallens regler säger dock att man inte får ha en klubba och avsnittets gästskådespelare Ulf Larsson är inte sen att ta klubban ifrån Sune. I ishallen finns också en tjej som åker skridskor. Sune intresserar sig för henne och de hjälps åt att bemästra den svåra konsten skridskoåkning.

Kvällen fortsatte med den egenproducerade kalendern ”Kalender für alle” vilken idag var extra sevärd då birollsinnehavaren Gabriel Gabrielsson verkade ha svårt att hålla sig för skratt. Det upplästa sammandraget genomfördes som vanligt med bravur. Sammandraget är tyvärr fortfarande ett sammandrag av Peter Wahlbecks ”Kalender für alle”, något vare sig Mattias eller Per kan lastas för. Den hemmagjorda kalendern öppnades strax därefter och dolde Mattias i en lösmustasch.

Det fjärde avsnittet av ”Mysteriet på Greveholm” var döpt till ”Spöktämjaren” vilket kändes lovande för innehållet. Avsnittet bjöd på spöken men lyckades aldrig riktigt engagera.

Traditionsenligt fortsatte kvällen med den norska dokusåpan ”Tomtar på loftet” som innehåll spänning, dramatik och tävlingar. Avsnittet slutade med att deltagaren Even tyvärr blev utröstad och fick lämna loftet.

Därefter var kvällen slut, pepparkakorna uppätna och mustascherna avplockade och betyget kan givetvis inte bli annat än 7 tomtar.

/Fredrik

En sak jag vill påpeka är att det i genomsnitt blir fler än fem besökande per kväll, inte ungefär fyra, även om man inte räknar med mig, Per och Emelie.

0 tankar kring ”Julkalenderkväll nr 4

  1. Bra recension! Jag håller med i stort. Vi får se om deltagarantalet går upp i kväll igen, då temat är pepparkakor.

  2. Lite bilbränder, taxifrån m.m. Inget utöver det vanliga alltså. Så fort jag fått ordning på lägenheten så ska du få komma och kolla. Det är fortfarande en massa möbler som jag inte fått än.