Dårarna

I går kväll träffade jag mina föräldrar som är i Stockholm över helgen. Vi var bl.a. och åt på Malaysia som kanske har den godaste vegetariska maten i Stockholm (möjligtvis med undantag från Lao Wai). Något som var väldigt bra där var att min far faktiskt tog en vegansk maträtt, Glada gröna kon. Jag har inte smakat allt men den är troligtvis den godaste om någon ska dit och testa. Utöver detta så tror jag faktiskt att han tyckte det var gott. Han sa att det smakade som kött (vilket ju som alla vet är gott).

Senare på kvällen var vi och såg världens bästa film. Världens bästa film heter {movie}Se upp för dårarna (2007){/movie}. Den är gjord av Helena Bergström och producerad av Colin Nutley. Mer kan jag egentligen inte säga utan att avslöja för mycket om någon mot förmodan hade tänkt se den.

Vikta tranor: 10,0 %

Lästa böcker:
The Ethics of Star Trek (Judith Barad, Ph.D., Ed Robertson)
Onåd (J.M. Coetzee)

Sedda filmer:
Blood Diamond (2006)
Van Wilder 2: The Rise of Taj (2006)
Mun mot mun (2005)
The Last King of Scotland (2006)
Se upp för dårarna (2007)

0 tankar kring ”Dårarna

 1. När du skriver "världens bästa film" antar jag att det är någon slags internt skämt.

 2. Nja, jag menar det så klart inte bokstavligen men jag har aldrig sett någon liknande upplösning och på något sätt gillar jag sättet den avslutades på väldigt mycket. Det känns dock inte som att det var meningen och då är Helena Bergström riktigt jäkla dålig. Var det med flit så blir hon lite bättre. Bäst vore om du såg den eller låter mig förklara. Och det är mycket möjligt att jag förstorar allt nu, jag vet inte. Jag har tagit upp det med Fredrik. Han kanske har någon åsikt.

 3. men varför viker du inte fler tranor?
  Om ditt finger skall komma undan med hedern i behåll så måste du väl öka takten?

 4. För att jag är dålig. Det blir inte av bara. Men det är ingen fara. Det ordnar sig.

 5. Jag tror inte Helena Bergström menade att den skulle sluta så med flit. Men jag är förstås inte säker. Efter att du har berättat om den infinner sig ett helt spektrum av känslor. Man blir förstås sugen på att se den samtidigt som det känns som att man inte alls bör göra det.

 6. Ja det står lite still med tranor verkar det som. Jag förser dig med papper i veckan.

 7. Tack! Det är givetvis på grund av pappersbrist som jag inte kunnat vika något.

 8. världens bästa film..bättre än gudfadern, som du länge hävdat varit din bästa film? Oväntat men ok. Får se om vi kommer iväg på bio och ser den. Var det en bra upplösning på filmen? Gillar filmer med bra upplösning.. Nu ska jag jobba..

 9. Vet inte. Det borde ju vara högprioriterat att få en sån tjänst tycker man.

 10. jag är mer inne på att han borde jobba på världens nordligast belägna postkontor.

 11. Jag tycker också att han ska jobba på världens nordligaste. Kan det ligga på Grönland, tro? Eller i norra Ryssland?