Skidåkning

Nu har första dagen gått och jag måste beklaga mig lite. Eller mycket. Jag har uppenbarligen blivit lurad för att jag överhuvud taget skulle vilja åka hit. För det första fick jag vänta i fyra timmar i Åre innan jag kunde bli upphämtad. När vi sen är framme vi stugan (trodde jag) skämtar Per om att vi inte kan åka ända fram utan att man måste gå sista biten. Det visade sig dock att det inte var ett skämt. För att komma till stugan måste man pulsa genom snö nerför en backe som är en halv kilometer lång. Det är dock inte så jobbigt i jämförelse med hur det är att gå uppför den. Fyra gånger har den sträckan gåtts bara i dag. När vi till slut kommer fram visar det sig att det inte finns värme, inte vatten (eller jo förresten, från en brunn) inte toalett och framförallt inte dusch. När det till slut blev dags att gå och lägga sig så fanns det ingen kudde heller. Det löste sig dock genom att stoppa två sittunderlägg i ett örngott.

Morgonen därefter skulle Pers far fixa så att det gick att duscha men vattenslangen hade frusit och fortfarande finns inga sådana lyxigheter. Vi åkte iväg för att åka skidor i stället. Eftersom jag inte vill lägga ut några tusen på utrustning som jag använder var femtonde år så har jag snällt nog fått låna den. Vallan verkade dock inte vara den bästa (vissa skyller även på skidorna) så efter ett par kilometer hade jag en halv decimeter snö under vardera skida vilket gjorde att jag fick gå framåt balanserandes på dessa höga skidor den största delen av den mil någon bestämt att vi skulle åka. Utöver detta så var det snöstorm halva tiden. Det fanns dock två hjältar i spåret den dagen. Den första erbjöd sig att skrapa och valla mina skidor när han körde om oss när Per höll på att skrapa bort snö från dem. Därefter gick det lite bättre i nån kilometer. Den andra hjälten var Per som erbjöd mig sina skidor och det var en enorm skillnad att åka på dem den sista biten. Det var ändå skönt när det var över måste jag säga. Men utöver dessa saker så har det varit bra hittills.

På kvällen var vi på fest i Järpen. Det var väldigt trevligt. En bra avslutning på dagen. De lånade dessutom ut deras duschar till oss. Kanske det bästa på dagen var att få använda en av dem. Nu är det dags att sova och de säger att det är skidåkning som gäller i morgon också.

Vikta tranor: 23,0 %

0 tankar kring ”Skidåkning

  1. det är nog nyttigt för dig att uppleva allt detta. Jag har själv aldrig sovit med Per Myrsten, så jag kan inte ens föreställa mig hur det är…

  2. Jag tycker snarare att det är väldigt onyttigt. Jag har redan sovit med honom flertalet gånger och behöver verkligen inte göra det igen.

  3. Det ser skont ut med sno. Har ar det runt 40 grader och en luftfuktighet som ligger nara havsbotten i procent. Se Pers gastbok for uppdatering pa indiannamn.

  4. jag sitter hemma och ser insider och ska sen lägga mig i min varma säng.. Jag tror du kommer hem som en ny människa,,,lite som göran kropp,, fast inte död

  5. Man vet aldrig. Jag kanske kommer hem både som en ny människa och död.

  6. skriv mer mattias.. det är lite roligt att läsa om misären :)
    Väntar på uppdatering

  7. Det är fullt upp så jag hinner inte så mycket. Fester var och varannan kväll och sånt. Men det kommer ett inlägg snart.