Göteborgsvarvet 2007

I helgen var jag i Göteborg för att springa Göteborgsvarvet. Det gick bra på så sätt att jag är nöjd med slutresultatet (senaste officiella tiden ligger på 2.19.17 vilket är nästan 40 minuter bättre än senast jag sprang ett halvmaraton) men min disponering av krafterna var lite sämre. Första milen sprang jag snabbare än jag sprungit tidigare (1.00.38) men runt 12 km sprang jag in i väggen för, vad jag tror, första gången. Jag kände mig jättestark den första halvan av loppet och tänkte att jag kanske till och med skulle kunnat slå personligt rekord, men sen försvann alla krafter nästan på en gång. Det var lite läskigt nästan. Jag gick från runt 6 min/km ner till ca 8 min/km. Jag lyckades springa hela vägen i den bemärkelsen att jag hade högst en fot i marken hela tiden men det gick riktigt sakta. Andra milen sprang jag på 1.11.49. Mot slutet började jag inse att det till och med skulle bli svårt att klara av mitt lägsta mål som var 2.20 så den sista kilometern fick jag lov att försöka ta i ordentligt och från någonstans fick jag tag i nya krafter och sprang om massor med människor den sista biten. Jag lyckades hamna strax under måltiden. På något sätt måste jag ändå vara nöjd. Jag har inte sprungit så här snabbt på flera år. Förhoppningsvis har jag kommit igång med träningen nu så att fler förbättringar är på väg i år. Nästa lopp är Stockholm Marathon om drygt tre veckor. Det känns tungt men jag hoppas på personligt rekord i alla fall.

Heroes är för övrigt lätt den bästa teveserien som visas just nu, och en av de bästa totalt sett.

Vikta tranor: 29,0 %

Sedda filmer:
Target Earth (1954)

0 tankar kring ”Göteborgsvarvet 2007

 1. Vad är den här serien Heroes för något egentligen?

  P.S. Vem är den här andra Johan egentligen? (There can be only one…) D.S.

 2. jag springer utan..
  när tejpade du bröstvårtorna? jag såg dig aldrig göra det? eller är det så att du alltid har dina vårtor inslagna i tejp?

 3. på midnattsloppet ifjol så såg vi väldigt många med blodiga tröjor. Första fattade jag inte vad det kom ifrån – tänkte att de hade dreglat eller blött näsblod kanske, men sedan gick ljuset upp för mig och det gjorde ont ända in i märgen. Jag trodde att avskavda bröstvårtor enbart hörde till 80-talets jeansskjorteperiod.
  Men hur ont gör det att ta bort tejpen efteråt? Den måste väl ha svettat fast ordentligt?

 4. jag förstår inte riktigt när fenomenet blodiga bröstvårtor uppstår..Det händer mig kanske 2-3 ggr om året.. men jag tror det har hänt vid varm väderlek, då mina bröstvårtor blir lite större.. Men det måste ju bero på att vissa personer har större bröstvårtor (mattias) än andra (björn).. tycker det är konstigt att det börjar blöda redan vid ett så kort lopp som midnattsloppet..

 5. Det känns bra att veta när dina bröstvårtor blir större, Björn.

  Tack, Snabel, för dina hjärtliga gratulationer!

 6. Fenomenet blodiga bröstvårtor är helt nytt för mig. Kan ju i och för sig bero på att jag inte springer speciellt ofta utan istället ägnar min lediga sporttid till att titta på fotboll och vara allmänt odräglig.

  Tycker emellertid att det låter lite läskigt med blödande bröstvårtor. Frågan kommer då ganska naturligt: Varför finns det folk som inte tejpar bröstvårtorna? (Björn) Du säger att blöder 2-3 ggr per år. Det är väl bättre om det inte händer alls än om det händer lite då och då?

  Apropå bröstvårtor förresten, är det någon som vet om/hur man kan göra om ljudet från musikvideos på YouTube till mp3-filer? Har hittat en massa trevlig musik och skulle vilja ha den på datorn också.

  Slutligen, till den andra Johan: du kan väl också fortsättningsvis kalla dig för "den riktiga Johan"? Så behåller jag mitt enklare "Johan"… Då vet folk vem som är riktig.

 7. En mil låter ju lite kort faktiskt. Kanske är det dåliga tröjor (tröjan är nummerlappen så alla har samma sort). Men det hinner säkerligen börja skava i alla fall och det är ju det som gör ont. Bättre tejpa än skava. Den gör inte så ont att ta bort heller.

  Johan, du springer alldeles för lite. Kanske borde du anmäla dit till Midnattsloppet. Det är lagom långt. Vi är många som ska springa det.

 8. Johan– Det känns väldigt onödigt att alltid tejpa mina bröstvårtor när det händer så pass sällan..enda tillfället då jag kan tänka mig tejpa nu är till stockholm..men det beror mest på att det är inte så kul om brösten börjar skava efter en timme och man har två och en halv timmes smärta kvar..men mattias.. det är ju ett jäkla projekt att tejpa dina vårtor hela tiden.. händer det att de börjar blöda även när du går på långpromenad? Händer det här aldrig tjejer förresten, eller är det ett typiskt "manligt" problem?

  grattis på födelsedagen esbjörn..
  det finns även andra tillfällen då mina bröstvårtor blir stora..

  vilken johan är löparjohan som aldrig kom till start förresten?

  och har alla johannar ngt med alla freddar att göra?

 9. Jag vet inte om de nånsin börjat blöda men det är inte så skönt ens när det skaver vilket det gör i alla fall när man springer en mil och säkert även när man springer kortare men regelbundet. Och det är verkligen inte något större projekt. Tar väl tio sekunder eller nåt sånt. Gissningsvis har man inte det här problemet om man använder en BH. Kanske vore nåt att testa.

  Den vanliga Johan (inte den riktige) är Löparjohan som inte kom till start. Och på den här sidan använder vi oss bara av en Fredde så jag vet inte vad du menar. Försök på myrsten.nu om du har frågor som berör flera.

 10. tjejer – med bröst av storlek som rör på sig när man springer – använder väl oftast någon pansartjock sport-bh, och då "ingår" det ju skydd…
  Själv har jag bara drabbats av fenomenet på 80-talet – ja, när jeansskjortan (som var tvättad med blåvitt tvättmedel och utan sköljmedel) orsakade en del smärta.

 11. Jag tycker generellt att det är ganska förnedrande med hela det här springkonceptet. Varje gång jag får lov att springa i publika sammanhang känner jag ungefär jag tänker att nordtyskarna kände när de tvingades att dricka svenskt träck.

 12. Det slog mig just hur roligt det här med "Den riktiga Johan" är om man tänker lite på norsk blackmetal. Esbjörn hajar säkert han som är lite bevandrad.

 13. Jag hajar ingenting. Får fråga Es. Man springer ju för övrigt för att man gillar förnedringen. Varför skulle jag t.ex. annars ställa upp i ett lopp där endast en som föddes på 30-talet och en som föddes på 20-talet kom efter mig i mål.

 14. När det gäller onda tvillingar, är det den som kom först som är ondast och riktigast då?

 15. Svårt. Jag har tänk att det är den första som är ond men samtidigt kan man ju tänka sig en viss avundsjuka från den som kom tvåa. Det bör ju dock vara den första som är riktigast.

 16. Den första kanske är riktigt och den andra bara en kopia? I så fall borde den andra, dvs den som inte är riktigt, vara den som är ond.