Nervositet

Inte många timmar kvar nu till starten av årets Stockholm Marathon. Nervositeten stiger ju närmare den kommer. Man funderar över problem som kan uppkomma. Under en vecka nu har jag t.ex. haft en svidande och blödande punkt i svaljet som framförallt gör ont när jag sväljer. Inget bra tecken. I dag är det dessutom sjukt varmt. Det är redan 27 grader och då är det ändå drygt tre timmar kvar.

Under de tre senaste dagarna har jag kolhydratladdat på ett mer seriöst sätt: jag har köpt koncentrerat kolhydratpulver som man blandar ut i vatten. Det får sedan utseende och konsistens som kanske bäst liknas vid tapetklister. Detta (en liter färdigblandat) dricker man sen två gånger per dag under tre dagar innan loppet. Jag hoppas dock att det ska vara värt det, att energin ska räcka lite längre än den annars skulle gjort.

Men egentligen borde värmen vara det enda som är värre än för två år sen när jag faktiskt klarade loppet. Jag är både bättre tränad och bättre mentalt förberedd än jag var då. Jag återkommer i alla fall med rapport om hur det gick när jag återhämtat mig tillräckligt. Om man inte orkar vänta så länge kan man gå in på Stockholm Marathons hemsida och söka i resultatlistan, och om man är ännu mer otålig så kan man få SMS-rapporter under loppets gång. Jag har startnummer 10297.

Vikta tranor: 34,0 %

Lästa böcker:
Stora löparboken (Hans Wiktorson)

Sedda filmer:
Next (2007)
The Number 23 (2007)
Vacancy (2007)

7 tankar kring ”Nervositet

  1. Liverapport: Wabo sprang första milen på 1.14.40 och halvmaran på 2.41.09.

  2. vet faktiskt inte om wabo klarade det eller inte..det står dnf om man kollar hans namn men det kanske betyder att han bara inte kommit i mål ännu.. hur som helst har du gjort en jätteinsats mattias!

Kommentarer inaktiverade.