Stockholm Marathon 2007

5.58.18. Väldigt dålig tid egentligen. Trodde jag skulle gå i mål rejält under den tiden eftersom jag är mer tränad nu än när jag sprang för två år sedan. Men värmen ska tydligen påverka väldigt mycket så jag borde kanske vara rätt nöjd ändå. Termometern på Östermalms IP stod på 35 grader när vi gick till starten men arrangörerna säger att det var 28 grader i skuggan. Väldigt varmt i alla fall.

Troligtvis var det här årets Stockholm Marathon det värsta jag gjort i hela mitt liv. Jag tyckte samma sak om loppet för två år sedan om jag minns rätt men i lördags var det ytterligare lite värre måste jag säga. Även denna gång fick jag draghjälp av en annan kille som också hade det jobbigt. Tveksamt om jag strikt (de är rätt snälla) hade klarat maxtiden annars. Jag har redan anmält mig till nästa års lopp men om jag inte har tränat regelbundet hela det året så får jag verkligen inte ställa upp. Vill inte genomleva det där igen.

I dag sprang jag tillsammans med Björn. Han sa att vi skulle springa lite kortare på grund av maran men tyckte tydligen inte att vi hade fått nog av Västerbron under de två varven i lördags så han bestämde att vi skulle springa över den i stället för det vanliga varvet runt Kungsholmen. Dessutom så visade det sig att den här rundan var längre än ett varv runt Kungsholmen. Men det kändes väldigt bra i alla fall och var nog en lagom sträcka att springa.

I går var jag och Elisabeth till Solna kyrkogård. Det primära målet, förutom att ta en trevlig promenad, var att titta på August Strindbergs grav. Hon hade varit förutseende nog att kolla upp att han ligger i kvarter 13 så att det skulle vara lätt att hitta honom. Det var det inte. Ingången vi använde oss av hade ingen karta över kyrkogården men man tänker att det nog inte kan vara så svårt att hitta rätt kvarter. Det står ju skyltar vad varje kvarter heter. Ganska snabbt märkte vi att det inte bara är ett kvarter per nummer utan kanske fyra fem då det även finns 12A, 12B, 12C och så vidare. När vi ändå letat ett tag insåg vi att vi verkade hitta alla kvarter utom just nummer 13. Vi gav till slut upp och gick i stället och tittade på de lite mer spektakulära gravarna med till exempel helbilder av den döde på gravstenen. Lite läskigt på nåt sätt.

Efter det skulle vi ta en annan väg hem, nämligen genom en utgång som hade en karta över kyrkogårdens kvarter. Vi behövde dock aldrig använda den för att stilla våra funderingar över var kvarter 13 egentligen var. Det låg nämligen vid just den utgången. När vi ändå var där så kändes det dumt att inte titta lite grand i alla fall och se om vi kanske kunde hitta Strindbergs grav ändå. Elisabeth hade här läst om en ledtråd till att gå på för att hitta graven. Den skulle ligga vid en dubbelbjörk. En dubbelbjörk tänker man sig är en gammal och stor björk som säkert är hundra år gammal eller så. Vi började leta efter en sådan. Det gick inte att hitta. Trots att vi båda vid det här laget nog var sugna på att gå hem så letade vi rätt länge ändå. Och till slut hittade vi den! Jag tycker nog dock att det blev lite av ett antiklimax här. Visst, det var kul att till slut hitta den, men så himla rolig var den liksom inte. Direkt till vänster om den stod i alla fall dubbelbjörken som jag passade på att fånga på bild. Stor och ståtlig i all sin prakt.

Vikta tranor: 36,0 %

7 tankar kring ”Stockholm Marathon 2007

  1. Men, asså, ville ju hitta graven så att jag fick möjlighet att föraktfullt fnysa, tänka "det där var väl inget" och gå därifrån… Det är ju Strindberg vi pratar om; han var tillräckligt upptagen av sig själv när han levde för att vi ska vara upptagen av honom efter hans död…och det var det jag demonstrativt ville visa honom! (Strindberg alltså).

  2. Just nu är Strindberg så självupptagen att han inte ens noterar när folk fnyser åt honom.

  3. Jag visste inte att ni var out-of-office-gravletar-pals! Jag brukar för övrigt se Elisabet mest som min SMS-provider.

Kommentarer inaktiverade.