Födelsedagsfika

I går var jag på födelsedagsfika hos Fredrik. Förutom att han fyllde år var nog det viktigaste att jag äntligen fick föremålet. Det var väl värt väntan. Tyvärr kan jag inte avslöja här vad det var men det går att se förpackningen här intill.

Det visade sig att det var en hel del människor bjudna vilket var roligt. I alla fall för Fredrik, gissar jag, som fick ganska många presenter. Jag gav honom dels ett snookerbord och dels en bok om de 101 högsta (planerade och färdiga) byggnaderna i världen. Snookerbordet är en lite farlig gåva eftersom han nu har möjlighet att träna massor och sen med lätthet vinna över mig resten av våra liv. Vi spelade ett frame som avslutning på kvällen och vi verkade båda vara i toppform.

När man jobbar som väktare som Fredrik gjort stöter man på både väldigt tråkiga saker och ytterst intressanta sådana. En intressant sådan är de tranor som en japansk man hade vikt under en konferens han var på och som han lämnat kvar när han gick därifrån. Fredrik passade på att ta dem med sig hem. Alla var vikta i Marianne-papper så redan den största var rätt liten. Det mest fascinerande var dock den allra minsta som jag fick lov att ta kort på i går. Helt sjukt att det finns personer som kan vika så där små tranor.

Två tunnelbanekonversationer jag hört nyligen:

En kille till sin kompis (ca 23-24 år):
– Kan man baka eget bröd?
– Ja, klart man kan.
– Vad behöver man då? Vatten och mjöl?

En kille sitter ganska nära mig och pratar i mobiltelefon:
– Det är troligtvis något virus. Du vet, jag var ju utslagen i flera dagar. Från i torsdags till… ja, i går. Jag gick hem tidigt från jobbet i går för att jag mådde dåligt. Det är det värsta jag varit med om. Jag vaknade upp på golvet i hallen vet du. Hade alla kläder på mig. Och jag hade skitit ner hela mig.

Man tänker att han kanske borde stanna hemma om han mår så där dåligt. Han väljer dock att gå till jobbet, och att sitta bredvid mig till på köpet. Men hade han inte gjort det så hade jag inte haft roligt åt det så det kanske mest fört positiva saker med sig den där sjukdomen.

Vikta tranor: 44,0 %

Sedda filmer:
Sicko (2007)

0 tankar kring ”Födelsedagsfika

  1. jag skulle tolka det som att han gick till jobbet "igår" för att han trodde att han var frisk, men var tvungen att gå hem.

  2. Ja, det gjorde jag med, men ser nu att det låter lite konstigt med "till på köpet". Jag menade att det var två helt skilda saker, att han gick till jobbet och att han satt bredvid mig.

    Nu insåg jag även att jag ju missade att skriva om födelsedagsfikat som var i lördags som också var väldigt roligt. Elva fyllde ett år. Massor med folk var där och hon fick många bra presenter. För gästerna fanns bl.a. otroligt goda bullar och vegansk chokladtårta som Emma bakat.

  3. jag vill veta vad är en ‘bra’ present till elva är för något?! Ett svärd? En majskrok? En plats i bostadskön?

  4. Saker hon blir glad över. Såpbubblor funkade t.ex. väldigt bra (för att skryta över något jag själv gav henne :-).

  5. förstår inte det där med brödet..vatten och mjöl är typ det viktigaste..typ pinnbröd

  6. Pinnbröd finns det ingen som gör i verkligheten och knappast var det bröd på bara vatten och mjöl han menade.

  7. Tror du jag ljuger? Okejdå, jag kanske inte direkt brukar göra det, men jag har gjort det flera gånger och sista gången var ändå inte för sååå många år sen. I jämtland äter vi även kolbullar.

  8. jag bakade pinnbröd i gävle för 3 år sedan. Det är vardagsmat där. Öppen eld i vardagsrummet, pinnar och bröd…