Tunnelbaneolycka

I dag satt jag troligtvis på ett tunnelbanetåg som körde över en människa. Tåget stannade innan det hade kommit in helt på perongen och föraren öppnade inte dörrarna. Efter kanske tio minuter öppnade de dörren in till förarhytten så att vi fick gå ut därigenom. Därefter utrymde de perongen och flera poliser och brandmän kom springandes. Vi fick dock aldrig helt bekräftat om det var någon som hoppat/ramlat på riktigt även om det lät som det på chauffören. DN skrev bara att det skett en olycka som stoppade trafiken i en timme. Lite läskigt var det i alla fall oavsett. (Ber om ursäkt för den dåliga bilden.)

Förra veckan spelade jag snooker med Fredrik för första gången på flera månader. Vi spelade om 10 000. Jag vann. Tur det för jag hade inte haft råd att betala. I alla fall inte nu när jag köpt en ny digitalkamera som förhoppningsvis kan ta fler foton innan batteriet tar slut än de två tre som min gamla klarar.

På fredagen för en vecka sedan var jag hos en klasskamrat från universitetet och spelade Guitar Hero. Jag kände mig läskigt inne. Men det var faktiskt riktigt roligt. Kanske inte så att jag skulle köpa en konsol själv för att få spela men jag tycker nog någon kompis borde skaffa det så jag kan spela det där.

I lördags sprang jag vilse under mitt löppass. Det var en underlig känsla. Jag tänkte att jag skulle utöka min vanliga runda lite och hade studerat kartor på hitta.se. Tyckte jag sprang exakt som jag planerat men hamnade tydligen någon helt annanstans. Första tecknet var att det kom ett pendeltåg vilket det inte brukar göra där jag tänkte springa. Efter det kom jag till en stor väg som inte gick att korsa till fots. Där fanns även ett McDonald’s vars parkering jag sprang in på för att hitta vidare. Det fanns ingen annan utfart så det enda jag gjorde var att springa ett varv där inne och sen tillbaka samma väg. Kändes dock rätt bra. 50 pers sitter och äter hamburgare med strips medan de ser mig utanför springandes i regnet. Jag sprang tillbaka för att försöka hitta förbi den stora vägen när jag plötsligt insåg att jag var på min vanliga runda igen. Fattade inte hur jag hamnat där. En bra liknelse för att förstå känslan kanske är att tänka sig att man börjar på en punkt och springer rakt fram och man efter ett par tre kilometer plötsligt kommer fram till startpunkten igen men från andra hållet.

Jag vill skriva en massa mer men det blir för mycket. Måste försöka skriva oftare i stället. Fast jag får klagomål för det också från de som vill att inläggen ska vara långa så jag vet inte.

Vikta tranor: 65,1 %

Sedda filmer:
Zodiac (2007)
Underbara älskade (2006)
Children of Men (2006)
Free Jimmy (2006)
Casshern (2004)
Transformers (2007)

0 tankar kring ”Tunnelbaneolycka

 1. Jag tycker du ska ha en räknare som visar hur många tranor du har vikt. Den ska uppdateras varje minut så att ingen missas. Helst ska man kunna ha den som ett tillägg till firefox också så att man inte måste vara på din sida för att få veta.

 2. Det är bara viktigt för de som är rädda för att jag ska vika ifatt dem, och just de människorna är kanske de som jag minst vill hålla uppdaterade.

 3. De enda som skulle vara rädda för att du viker ifatt dem är redan långt över hundra tranor före dig.

 4. Mamma undrar om du har något syskon som är ornitolog. Hon var för övrigt i Inga-Lills sommarstuga i förrgår och hörde rykten om att du skall hänga där framöver.

  Jag vill också uttrycka mitt missnöje över avsaknaden av splatter/gore på tågolyckebilden.

 5. Nej, jag har inget syskon som är ornitolog. Jag kan dock själv känna igen en ringduva på dess läte om det kan vara något.
  Det var ju via Inga-Lill jag fick reda på att du skulle till Örebro, fast du verkade inte tycka det var konstigt att jag visste om det.
  Den eventuella personen verkade ligga under tåget (det var i alla fall där brandmännen letade) så det var svårt att få en bild.

 6. Zodiac, Free Jimmy – hur många ostkrokar får de i betyg?

  Jag ger mig tusan på att du och johan såg Underbara Älskade innan jag kom hem. Sedan snurrade ni lite i skymnigen. Smygskärgårdsromatiker är ni allihopa!

 7. På IMDb gav jag dem 8 respektive 7 i betyg. Tror Free Jimmy är roligast om man är lite djurrättare och kan ta humorn på rätt sätt. Angående Underbara älskade så har jag lovat att inte säga något.

 8. bra jobbat med tranorna brorsan, trodde inte du skulle ha hunnit vikt så många faktiskt… är för tillfället i lysekil o röjer by the way..mycket nice du vet…

 9. Tack. Ja, jag börjar komma igång med dem. Det där är ju dessutom en gammal siffra nu. Ha det så kul i Lysekil. Själv åker jag till Enköping i kväll troligtvis, men du hinner väl inte hem innan jag åker därifrån.