Juluppehåll

En dryg månad sedan sist så det blir ett långt inlägg. Mycket träning då mitt liv kretsar runt det nuförtiden. Det är säkert i alla fall ett par människor som är intresserade.

Det har varit en sjuk träningsvecka. Mycket på grund av att jag upptäckt underbara Eriksdalsbadet kl. 06.30 på morgonen. Det hände efter att jag i tisdags kväll blev tillräckligt irriterad över att inte kunna simma ordentligt på GIH-badet. De hade smalnat av motionsdelen av bassängen till två längder och ökat på lekdelen i stället. Detta gör att man inte kan simma om folk lika bra och då jag egentligen är för snabb för motionsbanan och för långsam för den snabba banan så blev det tråkigt bröstsim i vertikalt läge för att kunna hålla samma hastighet som de andra. Tror jag fick till två längder crawl totalt. Det gav alltså i princip ingenting. Efter en halvtimme var jag tillräckligt irriterad för att lägga ner dagens pass och åka hem i stället. I allt mitt missnöje bestämde jag mig för att söka mig till en annan simhall då detta egentligen bara var lite sämre än det brukar vara på GIH-badet. Det är sällan man kan simma som man vill där. Alldeles för få banor.

Eriksdalsbadet kändes som det bästa alternativet då det bland annat ligger på vägen till jobbet. Skönt att ha träningen avklarad på morgonen tänkte jag. Så nästa morgon klev jag in genom deras dörrar strax efter halv sju. Där hade motionsdelen fyra banor i stället för två och utöver det fanns det säkert tio snabba banor varav flera verkade ha perfekt hastighet för mig. Dessutom var det väldigt lite folk. Jag hade det bästa simpasset på länge. Efter det kunde jag inte hålla mig och var där redan nästa dag och kom redan innan de hade låst upp dörren. På simkursen dagen simmade jag för fjärde dagen i rad. Faktiskt utan större trötthet någonstans, trots att jag tre dagar i rad innan dess dessutom hade kört dubbla pass.

Dagens avslutning på träningsveckan började med det femte simpasset för veckan på Eriksdalsbadet (som trots söndag och massvis med barn hade flera banor där det knappt var några människor alls; troligtvis världen bästa simhall) och därefter sprang jag hem drygt nio kilometer. Allt detta innan frukost dessutom. Sex träningsdagar, tio träningspass och drygt tio timmars total träningstid. Det är högst troligt mycket mer än min kropp klarar av just nu (eller någonsin, har aldrig tränat så mycket tidigare) men det känns ändå bra (nu kommer jag väl vakna upp sjuk i morgon). Får försöka dra ner lite på det nästa vecka antar jag.

Annars har jag varit sjuk väldigt mycket och knappt kunnat träna alls. Bara nåt pass per vecka under jul och nyår. Det här var tredje veckan av friskhet i alla fall och om jag äter ordentligt och inte tränar för mycket så ska jag kanske kunna hålla mig frisk (men kanske känns det lite i halsen ändå).

Julafton firades hemma hos min storebror och hans flickvän som äntligen flyttat ihop i huset han hållit på att renovera i åtta år eller nåt. Väldigt trevligt som vanligt. Jag gillar att umgås med min familj. Jobbade i mellandagarna. Det är skönt för då är huset nästan tomt. Vi var nog fler på IT-enheten än det var totalt i övriga huset.

Nyårsafton började med att jag, Fredrik och Hanna åkte och badade på Fyrishov. Jag hade hela veckan funderat över mitt misslyckade försök att hoppa från 10:an en vecka tidigare. Problemet var främst att jag tänkte för mycket när jag väl var där uppe på avsatsen. Därför hade jag bestämt mig för att bara gå rätt ut direkt när jag kommit upp. Jag började med 5:an, sen 7:an, och sen 10:an! Dock med mycket längre tid mellan hoppen än det lät som i föregående mening. Jag lyckades alltså hoppa på årets sista dag. Det var skönt för det hade inte känts bra att behöva flytta över den saken från att stå under 2007 till att stå under 2008 på listan över saker jag ska göra.

Nyår firades hemma hos “Mia” och Viktor i Uppsala. Oerhört trevlig kväll och de lyckades väldigt bra med veganmaten. Spelade lite Guitar Hero. Nyårsdagen spenderades traditionsenligt hemma hos Fredrik och Hanna tittandes på ett antal filmer med någon koppling. I år blev det Indiana Jones-trilogin. Den är fortfarande väldigt bra. Ser fram emot nästa film senare i år.

Nyårsveckan hade jag tagit semester. Var mest hemma. Jag tycker det är intressant att jag fortfarande vänder på dygnet. Jag var uppe till klockan sex på torsdagen. Vid tvåtiden kom jag nämligen på den bra idén att jag skulle installera Frets on Fire, en open source-klon av Guitar Hero (efter att ha blivit inspirerad på nyårsafton). Det var bara att ladda ner och starta så funkade allt som det skulle. Det som tog lite tid var när jag skulle få in det i MythTV, mitt mediadatorsystem, för att få enkel tillgång till spelet via teven och fjärrkontrollen. Jag har inte använt spelmodulen i MythTV tidigare så det var lite krångligt att få igång men jag lyckades till slut. Efter det ville man ju då spela en del och försöka hitta lite andra låtar än de som följer med, så klockan blev rätt mycket innan jag kom i säng. Att spela med ett upp och ner-vänt tangentbord gick förvånansvärt bra faktiskt och det var bara lite mindre kul än Guitar Hero med gitarr. Man kan dessutom importera Guitar Hero-låtar om man vill. Inte lika snygg grafik dock, eller rolig kanske man ska säga. Generellt tycker jag i alla fall att det lyckas väldigt bra för att vara ett gratisspel som folk gör på sin fritid.

På lördagen var jag på inflyttningsfest på Drottningsholm hemma hos Fredriks arbetskamrat Anita. Också en trevlig kväll. Jag och Fredrik hade gjort veganska snittar som vi bjöd på. De gick åt jättesnabbt och som vanligt trodde folk knappt på att det var veganskt. Speciellt inte korven.

Helgen efter det var jag på Anders och Mikaelas examensfest på Norrlands nation i Uppsala. Trerätters middag med god mat och mycket sång (det där med sång känns dock alldeles för studentikost för min smak). Där lyckades de också bra med veganmaten. Faktum är att både den maten och den på nyårsafton var mycket bättre än de ofta klarar av att göra på en riktig restaurang. Lite pinsamt tycker jag faktiskt.

Min lillebror var av en slump på en annan examensfest i samma hus så jag passade på att prata med honom lite. Två dagar senare skulle han åka till Sälen för tre månader. Han har nämligen sagt upp sig från sitt jobb som restaurangchef på Maja i Enköping för att säsongsjobba som servitör i Sälen. (Det låter roligare när man inte berättar hela bakgrunden, men han gör kanske det själv om han läser det här.) Jag ska försöka åka upp och hälsa på nån gång i vår hade jag tänkt. Kanske prova på att åka skidor utför för första gången.

Avslutningsbild: man har inte tagit i ordentligt om man inte blöder när man kommer tillbaka från träningspasset. Bilden är från förra veckans löplångpass. Även den här veckan började jag blöda. Den gången var det dock från ena tån vars granne tyckte det var en bra idé att skava med nageln lite. (Den bilden ligger på telefonen men jag orkar inte föra över den just nu. Måste sova.)

Lästa böcker:
Illusionen om Gud (Richard Dawkins)
Konsten att läsa tankar (Henrik Fexeus)

Sedda filmer:
Michael Moore - Provokatören (2007)
Alpha Dog (2006)
Disturbia (2007)
Jorden runt på 80 dagar (2004)
Rescue Dawn (2006)
Indiana Jones och jakten på den försvunna skatten (1981)
Indiana Jones och de fördömdas tempel (1984)
Indiana Jones och det sista korståget (1989)
Ciao Bella (2007)
3:10 to Yuma (2007)
This Is England (2006)
No Country for Old Men (2007)
Slither (2006)
The Nines (2007)
Inglorious Bastards (1978)
Blade Runner (1982)
Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford (2007)
Guldkompassen (2007)
Sweeney Todd (2007)
Juno (2007)

0 tankar kring ”Juluppehåll

  1. hej hej! Jag viftar med träningsintresseflaggan som du säkert förstår! =)
    Du är som den värsta superhjälten med dina träningsmängder. Ujuj.

  2. Det är ju dock mest för att jag är dum. Är tveksam till om jag klarar av den här mängden. I dag har jag känt efter hela tiden om jag kanske inte börjar bli förkyld ändå. Lite täppt i näsan kanske. Samtidigt tänker jag att jag kanske kan klara av det och då vore det ju jättebra. Jag kommer vara simmästare inom några veckor. I alla fall i jämförelse med hur bra jag är i dag.

  3. Tänk om man ändå kunde bo i sthlm och få ta det avdet där "Erikdalsbadet" som du kallar det.