Dubbelpass

Dubbelpass. Morgonpass simning i morse på Eriksdalsbadet. Jag känner mig så dålig på det där. Vill utvecklas mycket snabbare. Klarar för tillfället bara 1750 meter på en timme. Mycket vilande mellan crawllängderna. Jag skulle i alla fall minst vilja ligga på 3000 meter på en timme. Då tror jag att det skulle kännas okej.

På eftermiddagen blev det ett långpass med Björn. Körde ett drygt varv på Stockholm Marathon-banan. Det gick på 2.05 vilket egentligen är 10 minuter kortare än vad schemat sa (och lika många minuter snabbare än samma runda tog för en vecka sen) men det är lätt hänt. Borde dock inte låta såna här saker hända. Passen är ju definierade efter tid och inte längd.

Sen på kvällen var det medlemsträff med Vegan Runners. Det var trevligt, även om vi bara var fem stycken (en tiondel) från klubben. Esbjörn hängde också med. Det fanns flera sorters väldigt goda kakor som de andra hade bakat. Jag gillar när man bara kan äta när man blir bjuden och veta att det är veganskt.

I början av veckan tittade jag på gamla foton och upptäckte ett par byxor som jag hade glömt då de av någon outgrundlig anledning hade blivit alldeles för små för att jag ens skulle kunna knäppa knappen (krympt i tvätten kanske). Jag tänkte att jag kanske kommer i dem nu och letade fram dem från garderoben. Det lite tråkiga var att de nu var lite för stora i stället och jag kanske inte kommer kunna använda dem så länge till. Jag har alltså nästan helt missat de byxornas fönster för när min vikt matchade dem. Vad är det för vits med att gå ner i vikt om ens gamla kläder ändå inte passar?

I går såg jag Direktøren for det hele. Varje gång jag sett något danskt så kommer jag på mig själv med att efteråt högt säga allt jag tänker på danska. Jag gillar danska.

Sedda filmer:
Bee Movie (2007)
Direktören för det hele (2006)

0 tankar kring ”Dubbelpass

 1. oj, jag trodde först att ditt hår och skägg vuxit ut till max på en vecka när jag såg bilden. "Kraftig hårväxt" liksom.

  Ett varv på sthlm marathon-banan, är det alltså 2,1 mil? På två timmar? Jeez. Jag har mycket kvar att lära mina ben om fart. Två mil skulle ha tagit mig tre timmar.

 2. Ja, isländskan var bra. Speciellt när det var en sur gubbe som hatade danskar som talade den.

  Ibland kan det växa fort. :-) Ja, det blev drygt 2,1 mil. Men det är ju ungefär samma fart som du brukar hålla. Det är bara sträckan som är lite längre.

 3. jo, "lite" längre ja.
  hum hum. Dags att stiga upp ur sängen och köra ett (minst) 8 km-pass tror jag.

 4. hur mycket har du gått ner? Kan vi inte få se före- och efterbilder i baddräkt?

  Jag sprang 10 km på löpbandet idag. Det är din förtjänst! Jag blev så sur när jag insåg att ni springer/cyklar/simmar så jäkla långt varenda gång ni tränar att jag tvingade mig själv till det. Och det var knappt jobbigt!!! (jag sprang inte så fort)

  hej hopp

 5. Drygt 20 kg. Har tyvärr ingen förebild i baddräkt. Ångrar det lite nu.

  10 km är bra, speciellt när det knappt är jobbigt.

 6. Själv så har jag ätit en låda mums-mums och fyra stycken chokladbitar idag. Och inte rört mig mer än absolut nödvändigt. Blir därför anfådd bara av att läsa om din träning och känner att jag behöver vila lite nu. Och äta mer choklad.

 7. Glömde säga att jag har jobbat hemifrån. Känner mig lite som Homer i sin kaftan…

 8. Jag har cyklat och simmat idag. Mitt simpass var det absolut jobbigaste hittills och ändå var det inte längre än ca 1500m. Min kropp verkar vara värdelös.

 9. Vi fridök lite också så nu har jag inga problem med att plocka upp mina nycklar om de skulle hamna på botten i den djupa delen. 5 meter är lugnt.

 10. Jo, jag vet, men jag försöker skryta lite ändå. Vissa personer kanske går att lura.