Hållträning

I dag blev det löppass med hållträning. Hade ordentligt håll. Jag kan inte minnas när det gjorde så här ont senast. När hållet försvann från ena sidan så gick det över till den andra. Mot slutet kändes smärtan ända från vänster sida ut till den högra sidan. Jag verkade dessutom ha vanligt magont från och till. Det blev svårt att andas ordentligt märkte jag p.g.a. den ökande smärtan ju djupare andetag jag försökte ta, men jag försökte att ändå inte minska på tempot utan kanske till och med öka ibland. De sista kilometerna märkte jag att jag då och då utstötte små “aj!” högt för mig själv. Fascinerande upplevelse, men man känner sig så oerhört bra efteråt. Är det någon som vet om håll är farligt?

I omklädningsrummet efter simpasset jag körde strax innan löpningen så var det en styvpappa eller nåt som när jag skulle in i mitt skåp sa till barnet han hade med sig: “akta nu så farbrorn kommer in i sitt skåp”. Farbrorn. Jag tror det är dags att jag rakar mig nu. Det är nog några veckor sen.

Nästa vecka är det vilovecka. Det ska faktiskt bli skönt. Minskar antal pass och kör kortare distanser.

Sedda filmer:
2 Days in Paris (2007)
Into the Wild (2007)
Allt du skulle vilja veta om sex, men varit för skraj att fråga om (1972)
Cloverfield (2008)
Ping-pongkingen (2008)
Aliens vs. Predator - Requiem (2007)
30 Days of Night (2007)
The Darjeeling Limited (2007)

0 tankar kring ”Hållträning

 1. en läkare sa till mig en gång att håll beror på att diafragman inte får tillräckligt med syre – men det blir lite svårt att lösa det problemet när man inte kan dra djupa andetag förståss…

  Vilovecka med kortare pass/distanser… Nu har du allt blivit en riktig träningsknarkoman snabel! En vilovecka för en normalmotionär innebär soffläge. Jag tror jag säger grattis ändå!

 2. Det finns ingen vettig person som skulle rekommendera att man sitter stilla en hel vecka om man inte är sjuk. Man förstör ju kroppen. Så vilovecka innebär givetvis att man helt enkelt tar det lite lugnare. Jag följer bara ett högst normalt uppbyggt träningsschema.

 3. jag tänkte köpa den snabbaste cykeln.men de kommer nog inte låta mig använda den på vättern. Hur många timmars träning har du inplanerat den här veckan då "freddan?"

 4. 6-8 timmar ungefär. Varfär skulle du inte låta dig använda den snabbaste cykeln? Bara du inte har ett tempostyre.

 5. Man får väl inte ha ett sånt där styre med horn heller, och bockstyre lär ju cykeln inte ha.

 6. Någonstans har jag hört uttrycket “its not about the bike” men Björn är förstås undantaget till det.

 7. Det är ju ett skämt. Det blev fel på tryckeriet men eftersom det är så självklart att cykeln är viktig så tyckte de det var kul att ha kvar det. Nu är det lite av ett internt skämt bland cyklister.

 8. Det är som om hela världen blivit träningsgalen.

  Jag efterlyser en saklig debatt om idrottens baksidor.

 9. Jag tror inte det finns några baksidor. Möjligen att andra idrotter som tex biljard blir lidande.

 10. Jag trodde du menade att du och jag inte behövde bekymra oss över att vi tränade för lite och ville vara lite rolig.

  Men när det var så där du menade så behöver vi väl verkligen göra det. Att folk blir sjuka och dör i förtid är ju knappast nåt vi inte berörs av. Privat så vill jag ju självklart inte att min familj och mina vänner ska bli sjuka. Samhällsekonomiskt växer problemet med att folk blir sjukare och sjukare och att sjukvården därmed kostar mer och mer.

 11. Att folk dör i förtid kan ju inte vara ett samhällsekonomiskt problem (så länge de inte dör sjukt unga förstås), det innebär ju att de inte kommer få någon pension eller någon dyr sjukvård när de är pensionärer.

  Rent av så att staten borde verka för en lägre medellivstid i Sverige, typ 64 år t.ex.

 12. Man skulle kunna tänka sig en kombination av Logan’s Run och Soylent Green. Fast folk dör av livsstilsrelaterade sjukdomar i 40-årsåldern nuförtiden. Vägverket räknar för övrigt med att ett dödsfall kostar samhället 17,5 miljoner kronor. Det lär ju inte vara någon större skillnad om man dör utanför trafiken.

 13. Ah, men vad vägverket håller tyst om är vad ett icke-dödsfall kostar samhället. För att inte tala om barnafödande ju faktiskt är roten till det onda.