Lägenhetsbråk

I kväll har jag ringt polisen. Jag är övertygad om att min granne slog sin sambo för ett tag sen. Först skrek han väldigt mycket på henne (“Do you understand now!” upprepade gånger), sen kom något som lät väldigt mycket som ett eller flera slag och sen upprepades samma mening. Därefter kom ytterligare ett slagljud och sen skrek hon av något som svårligen kunde vara något annat än smärta. Då var det inte längre något tvivel om vad det rörde sig om och jag bestämde mig för att ringa polisen. Men lite grand så vill man slippa det. Man vill inte vara till besvär eller nåt sånt. Vet inte vad det är för dumma tankegångar som finns. Fast efter skriket när det inte längre rådde något tvivel så fanns det ju inget alternativ.

Det ledde dock tyvärr inte till något. Polisen pratade med dem men båda nekade till att någon hade slagit eller blivit slagen. Svårt att göra mer än att fråga dem några gånger antar jag. Jag har inte hört något sånt här tidigare från dem så förhoppningsvis var det första och sista gången nu när han märker att det finns grannar som ringer polisen om han håller på. Tyvärr så är det väl dock mest önsketänkande. I alla fall när det lät så allvarligt som det gjorde.

Nu väntar jag lite på att min granne ska komma och ringa på och vilja slå mig också för att jag skickade bängen på honom.

Det var för övrigt 112 jag ringde vilket troligtvis var helt fel. Det lät så på henne i alla fall och hon kopplade mig till polisen på en gång. Man blir ju så stressad, det är inte så ofta man gör sånt här, och numret man har i huvudet är 112. Det korrekta numret är troligtvis 114 14 i alla fall som leder direkt till polisen (var man än är i Sverige). Fast nu när jag läser på polisen.se så blir jag osäker. Jag behövde ju omedelbar hjälp av polis och då är det 112 som gäller.

För övrigt så tog det inte ens fem minuter från att jag lagt på luren tills att polisbilen kom. De har väl ständigt bilar på plats i Rågsved antar jag.

Lästa böcker:
Not Quite What I Was Planning (edited by Smith Magazine)

Sedda filmer:
Robin Hoods äventyr (1938)
Troll 2 (1990)
House of the Dead (2003)
Vantage Point (2008)
Iron Man (2008)
The Lookout (2007)
Indiana Jones och kristalldödskallens rike (2008)
De älskande vid polcirkeln (1998)

0 tankar kring ”Lägenhetsbråk

 1. Bängen är på ständig bevakning i Råggan.
  Jobbigt med grannar som bråkar och skriker hela tiden. Och slåss framförallt.
  Fick du också prata med bängen?

 2. Ja, jag släppte in dem i porten och så var de in här ett kort tag efteråt.

 3. du är ju vältränad som en apa numer så om grannen kommer så kan du göra en round-kick på honom!

 4. Det har jag väl dolt så det var ingen risk. Jag lade dock undan alla vapen.

 5. Tyvärr är det väl så. Det är svårt att spela oskyldig när man inte är det.

 6. En sommar när jag skulle ringa CSN och säga att jag ville ha mina pengar så var det talsvar. I talsvarsmenyn valde jag först 1 följt av 1 och sedan 2 efter att ha lyssnat på den inspelade rösten. Då tyckte min mobil att jag ville ringa 112. Jag märkte ingenting började babbla om mina CSN-pengar, hon i andra änden frågade lite irriterat varför jag hade ringt 112 om det.

 7. Faktum är att exakt samma sak har hänt mig när jag ringt nummer där man ska knappa in olika alternativ med telefonen. Tror dock problemet är begränsat till mobiltelefoner.

 8. Man vet ju inte. Esbjörn är ju alltid så hemlig med program och hårdvaror han gör/provar.

 9. Jag skulle inte vilja ha dig som granne. Dels skulle man vara tvungen att lyssna på din trainer hela tiden sen skulle polisen knacka på titt som tätt och säga att en granne tycker sig ha hört hur du laddar ner saker.

 10. Ja, möjligheterna till pranks vore i princip outtömliga om man bodde granne med dig.

  Ett annat exempel är tredje gången polisen knackar på och någon har ringt om en varg i din lägenhet.