Kalmar TriCamp dag 3

Jag kände mig förvånansvärt pigg i dag efter gårdagen. På simningen som vi började även i dag med kändes det dock rätt tungt i armarna. Men jag fick beröm ändå, den här gången för mitt frisim (men jag är för svag i armarna för att vara snabb). Niklas sa dessutom till mig att jag inte fick vara i den långsammaste banan. Det var ett tungt pass i dag med även om vi körde mer distans och lite lugnare än i går. På slutet skulle vi tillsammans simma med väldigt få andetag. Det första var tre stycken på en längd (25 m). Jag trodde redan det skulle vara svårt. Det var det dock inte så jag tänkte att två stycken skulle säkert gå om Ted nu skulle säga att vi skulle köra det sen. Det gjorde han. Det kändes lite jobbigt och jag tänkte att ett andetag på en hel längd kommer inte funka. När vi var klara så var det så klart ett andetag vi skulle göra. Det var tungt. Sen tänkte jag att noll andetag inte skulle hända, det var ju alldeles för sjukt för att han skulle tvinga oss att testa. I nästa sekund så säger han så klart “nu vet vi att vi klarar ett andetag, då klarar vi också att inte andas alls”. Men jag tänkte att jag fan skulle klara det, och det gjorde jag, vilket flera andra faktiskt inte gjorde. Det kändes kul.

Efter simningen var det lätt lunch innan dagens långa pass (simningen var ju bara på ca 1.45), nämligen cykling. Benen kändes konstigt otrötta från gårdagen. Det var tur för passet blev hårt trots att det skulle vara ett lugnt distanspass. Fyra och en halv timme senare och smärta på flera ställen i kroppen så var jag tillbaka på hotellet. Då var det dags för lite crosslöpning på en gång. Det blev dock bara elva minuter eftersom jag hade bråttom till middagen. Skulle ju hinna duscha också. Men det gav väl den effekt det ska göra i alla fall. Det kändes lite tungt, men snittfarten låg på under 5.00/km vilket nästan är det tempo jag kör ett millopp på. Man tappar lätt perspektivet på farten när man springer direkt efter ett cykelpass när man snittade över 28 km/h.

I morgon är det träningstävling på ca en tredjedel av banan.

10 tankar kring ”Kalmar TriCamp dag 3

  1. innan du kommer hem har du säkert lärt dig att andas under vattnet!
    Det verkar vara väldigt jobbigt på ert läger. Fikar ni aldrig?

  2. Vi tog en paus under cykellångpasset på lördagen. Jag tog dock bara en energikaka men de andra köpte läsk, godis och glass.

  3. jag har sett att "alla" triathleter har tröjor av modellen midjekort spice-girls-tröja. Har du en sån nu också?

    För övrigt rekommenderar jag mandelpasta (mandelmos, mandelsmet…) med banan på en macka. Fina fisken.

Kommentarer inaktiverade.