Voodoo

I kväll har jag varit hos Johan och Maria och ätit god mat och tittat på voodoofilm. Det är det man gör där. De visade även sin nya robotdammsugare som man onekligen blir lite sugen på.

När jag stod och väntade på bussen hem kom det en katt smygandes. Den hoppade upp på bänken och lät sig klappas lite. När den hoppat ner fanns detta skrivet på bänken. Möjligtvis stod det redan innan katten kom men det var ändå roligt.

Sedda filmer:
The Onion Movie (2008)
Ormen och regnbågen (1988)

0 tankar kring ”Voodoo

 1. oh, klart att det inte stod där innan.
  Du är välkommen att komma och åka på Roomba när du vill.

 2. om tubdäck:
  De flesta elitcyklister föredrar tubdäck av flera orsaker:

  1. Fälgar/hjul till tubdäck är lättare.

  2. Tubdäck är lättare än ett clincher/kantrådsdäck och en slang.

  3. Tubdäck har lägre rullmotstånd och en större elasticitet som betyder bättre komfort och stötdämpning med en mindre däckdiameter.

  4. Tubdäck är säkrare, vid punktering rivs de inte av hjulet lika lätt som kantrådsdäck/clincher, risken för krasch är därmed mindre.

  5. Tub däck tål ett mycket högre däcktryck.

  Fausto Pinarello sa för ett par år sedan til mig: \"Kantråddäck/clinchers är bara för folk som inte har pengar\". Detta är ett färgrikt, och inte helt rättvist uttalande, för clinchers i high-end regi er efterhand nära tub däck i performance, och förutom att vara långt billigare i drift än tubdäck, har de den fördelen att det är lättare att köra runt med en extra slang än ett extra tubdäck, så att man kan klara en punktering. Dessutom vill däckfabrikanterna hellst att proffslagen kör på clinchers och därmed promoverar det system som har den största marknads andelen bland alla motions och amatör cyklister. De flesta proffs vill helst cykla med tub däck om de får välja. Där kan finnas undantag som tex på mycket branta nedfarter där kraftiga uppbromsningar och följande upphettning av framhjulsfälgen kan få fälglimmet till at smälta med resultatet att tub däcket ring lossnar från fälgen. Miguel Indurain körde ofta på just etapper med branta nedfarter av denna orsak med clincher framme och tub däck bak.

 3. Intressant. Underlig kommentar till ett helt träningsfritt blogginlägg dock.

 4. ja men eftersom din gästbok är värdelös och inte går att skriva i så får jag skriva allt som kommentar i bloggar istället.

  blir det tubdäck till nästa säsong?

 5. Uppenbarligen är det andra som klarar av att skriva där. Oavsett så känns ju det här mer som en konversation mellan dig och mig och som är totalt ointressant för dem som ville läsa om mitt voodoofilmstittande. Tubdäck eller inte känns i vilket fall som helst inte som något jag behöver ta ställning till just nu. Speciellt inte med den cykeln jag har.

 6. Är du verkligen så säker på det? Det var ganska längesen ngn skrev där.

  Nej du borde köpa en ny cykel med bra hjul

 7. Du förstör när jag driver med Björn. Jag är fullt medveten om att det är problem, tror till och med att Björn var den förste som påpekade det för mig. Har inte lyckats lösa det än dock eftersom det går bra för mig och uppenbarligen även går bra för andra personer. Både Per och Fredrik har ju t.ex. skrivit. (Och så glömmer jag bort det hela tiden de gånger jag skulle haft tid att försöka göra nåt åt det.)

 8. men hur ska jag eller någon kunna förstå att du driver med mig?
  och mattias det funkar ju inte för ngn annan. du har ju inte haft en inlägg sen i början av juni.

 9. Det är ju inte sant. Två personer har skrivit, så är det. Med det menar jag dock inte att det går för alla för uppenbarligen är det personer som har problem (du och Morry t.ex.). Nu har jag försökt fixat det igen i alla fall så testa gärna och se om jag lyckats.