Luciavaka

Jag gjorde misstaget att bestämma mig för att sova hos Per i natt efter kalenderkvällen. Folk sitter och är skitfulla, pratar om flottar som ska likna vaginor och verkar inte ha en tanke på att gå hem. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig i natt. Jag är hur trött som helst.

En tröst är i alla fall att jag i går var snabbast att lösa kvällens julnöt.

Woho! De pratar faktiskt om att gå hem nu. Ett litet hopp tänds.

0 tankar kring ”Luciavaka

 1. Jag vet inte riktigt vad jag skulle välja.
  Din situation eller en febersjuk unge som vaknar mitt i natten och vägrar somna om.

 2. Esbjörn: Vi kanske ska testa att byta. Eller kanske inte förresten.
  Fredrik: Om du inte tar allt så bokstavligt så förstår du säkert att jag så klart menade dagen innan jag sov senast, d.v.s. torsdag, trots att klockan var efter tolv när jag skrev inlägget och det strikt sett var ytterligare en ny dag.

 3. Inlägget kom på lördagen så om du skrev det innan du sov och dagen innan så var det ju fredag. Då var jag där och Maria knäckte nöten. Du borde nog förtydliga det där.

 4. Nej det gör jag ju inte. Lucia är den 13:e. Ditt inlägg kommer en dag för sent om det ska vara som du skriver.

 5. Har du aldrig varit vaken efter tolv på natten och sagt “i går” men menat dagen innan du vaknade senast? Det är ju inte speciellt ovanligt att säga så så att du inte förstår är jättekonstigt.

 6. Men om du läser det du har skrivit får man intrycket av att du pratar om fredagen men att klockan slagit över till lördag morgon. Det hade varit tydligare om du skrivit "i torsdags" istället för "i går".

 7. Jag vill bara säga att även om jag inte förordar att man är dum med snabel så är jag inte direkt emot det heller.

 8. Det var vad de "vanliga" tyskarna sa på 30-talet också, Den riktiga Johan. Förutom att det på den tiden inte handlade om Snabel.

 9. Det är roligt att du nämner det, jag sitter nämligen och filar på den slutgiltiga lösningen på snabelproblemet.

 10. Hittills har jag två utkast till plan. Den ena inbegriper en mycket stor mängd dijonsenap och den andra två sexsidiga tärningar samt ett kvastskaft.

  Kan inte riktigt bestämma mig.

 11. Du har blivit gammal. Så värst många var inte skitfulla. Vissa var till och med helnyktra. Vi måste se till att du har ett eget rum i de här situationerna så att du kan stänga om dig medan de andra har kul.
  Det var den 100:e kalenderkvällen. 21 personer var med och den blev lyckad. Så tycker jag. Att du blev kvällens nötknäppare var naturligtvis grädde på moset.

 12. Wabo – Den etthundrade nötknäckaren
  (eller Nötknäpparkungen, som jag brukar kalla honom)

 13. Ha ha, du är så bitter! Superroligt inlägg egentligen.
  Du blev ju inte den hundrade nötknäckaren, jag tänkte fel. Det var ju Maria Nordholm som blev det. Jag blev lite vilseledd.

 14. Det är klart jag överdriver (som så ofta annars). Du var ju där så du vet. Kanske var det hälften/hälften som var onyktra/nyktra och även om nivån på samtalen alltid sjunker några steg hos dem som dricker så var det t.ex. en av de nyktra som pratade om flottar. Allt hade ju att göra med att jag borde sovit vid typ tio (det borde vi båda två) men inte kunde göra det förrän runt tre så som alternativ försökte jag föra fram lite bitterhet här i stället.

 15. Man blir vilseledd av Mattias blogg. Den är skriven så att man ska tro att han knäcker nötter även om han inte gör det.

 16. När jag läste inlägget var jag saker på vilken dag du talade om men nu, efter att ha läst kommentarerna på sidan blir jag osäker.

  Hur som helst uppfattade jag det som att vi talar om fredagen 12 december, dvs. Den hundrade kalenderkvällen, och ber om ursäkt för att vi blev så sena. Dock gjordes tappra försök från min sida att få hem, åt minstone en av de drickande människorna. (om han talade om flottar vet jag dock ej, då var jag i så fall ej närvarande.

  Vill också passa på att ge Per lite rätt i argumentet att det nog var nästan lika många helnyktra som onyktra (då räknat dig, mig och per) två var fullast (och jobbigast enligt mitt tycke), en halvfull, två småfulla och två nästan nyktra för utom ett glas starkglögg (dock tog väl de din säng så så mycket cred. ska de ju inte ha ;-)

  Hur som helst så förstår jag din frustration men hopas du nu i efterhand kan se det som Per beskrev innan, dvs som en lyckad 100:e kalenderkväll. För det var det, jag hade trevligt aven om jag som du var väldigt trött.

  Denna kommentar blev en hel uppsats, sorry! Det jag skulle säga också var att Kristallen är en jättebra kalender, den kan ni nog sälja många dvder med! God jul och gott nytt år! Kram Elin