Nytt år

Nytt år igen. Inget dök upp så jag har suttit själv hemma hela kvällen och bl.a. försökt härleda ett matematiskt bevis tillsammans med Pers kusin John-Robin över nätet. Nördigt värre. Men sen jag blev förkyld häromdagen och det bara blivit värre sedan dess så känns det mest skönt att inte behöva vara snorig bland en massa folk.

Här bredvid kommer även första riktiga testet av min nya funktion MMS-videobloggning. Motivet kan dock kanske göra det lite svårt att avgöra kvaliteten men jag tyckte det passade.

Sedda filmer:
Zack and Miri Make a Porno (2008)
Body of Lies (2008)

0 tankar kring ”Nytt år

  1. Om man summerar alla tal 1/a^n där n är 1 till x så är det samma sak som 1/(a – 1) när x går mot oändligheten. Det finns säkert att hitta ett bevis för det på internet om man letar lite (och, så klart, det verkligen stämmer) men det är ju roligare att se om man kan lösa det själv. Jag kom så långt att jag fick fram ett uttryck med limes i stället för en summering. Lite lättare att hantera tänkte jag, men efter det vet jag tyvärr inte hur jag ska göra. Det var ju länge sen man höll på med sånt här. Men jag fick i alla fall lite användning för Calculus-boken för kanske första gången sen universitetet.