Lydnadsproblem

Min dator har börjat bli lite jobbig. I dag t.ex. så tände jag lampan i rummet men gick sen ut i köket ett tag. När jag kom tillbaka var lampan släckt. Då hade min dator fått för sig att lampan inte skulle lysa och släckt den. Det var visserligen rätt rent miljömässigt och ekonomiskt men ändå. När jag tänder min lampa så förväntar jag mig ju att den ska vara tänd så länge jag inte bestämmer något annat, eller i alla fall så länge jag är hemma.

0 tankar kring ”Lydnadsproblem

  1. Jag tänker att du borde ha ett neuralt nät med av och på som output och skitmånga olika inparametrar så att du kan träna datorn att göra som du vill.

  2. Jag tycker att du borde ha ett neutralt nät helt utan output och inparametrar.

  3. Jag trodde ju att den gjorde som jag ville redan nu men den verkar ha lite egna åsikter.

  4. Jag tycker det är alldeles för sällan man utför såkallad "overengineering". Jätteroligt med ett neuralt nät som i princip ersätter en if-sats och så måste man träna det med tusen true och tusen false för att få det att göra som man vill.