Snart skidläger

Sitter hemma hos Per och ska snart gå och lägga mig. I morgon åker han, Olle och jag till Åsarna för att deltaga i Janne Ottossons Vasaloppsläger. De senaste ca tjugo åren har jag åkt skidor vid endast ett tillfälle. Det var påsken 2007 när jag var i Myrsten-Wahlströms stuga i Undersåker för att starta inspelningen av vår julkalender Kristallen. Vi åkte två pass. Det ena var en mil långt och tog drygt två timmar. Det andra var uppför berget Välliste för att komma till tvillingarnas stuga högst upp på toppen i avsnitt 4 av julkalendern, och det passet bestod mest av gång för min del. Det kanske är mer korrekt att säga att jag bara åkt ett riktigt skidpass de senaste tjugo åren och då tog det mig över två timmar att åka en mil. Och nej, det var inga direkta pauser under den tiden.

Om lite drygt fem veckor är det Vasaloppet. Jag är anmäld till det. De senaste veckorna har jag insett hur otroligt viktigt det här lägret kan komma att vara för mig. Om jag inte lär mig speciellt mycket så kommer Vasaloppet bli oerhört plågsamt. Tyvärr är det väl så att det kommer bli plågsamt (om än inte riktigt lika mycket) även om Ottosson lär mig allt han kan. Man behöver liksom lite träning också. Får jag för mig. Egentligen kan jag ju ingenting om skidor. Kanske kan det vara så att det här Vasaloppet blir ganska enkelt ändå bara jag lär mig några tricks på lägret nu i helgen. Så omöjligt är det ju inte. Kanske rätt troligt till och med. Jag tror nästan jag kan utgå ifrån att jag kommer klara loppet utan större påverkan på min kropp. Ja, så är det.

Sedda filmer:
Letters from Iwo Jima (2006)
Blodets tron (1957)
De andras liv (2006)
Michael Moore Hates America (2004)

4 tankar kring ”Snart skidläger

  1. du kommer att vara fullärd när vasaloppet står för dörren.

    Förresten så kan ju du lära mig alla hemliga knep om Välliste, jag ska ju springa uppför det i augusti!

  2. Ja, jag läste det men glömde kommentera. Jag har ju mest pulsat i snö uppför det så jag vet inte vilka tips jag ska ge. Det var rätt brant så att springa kommer nog bli lite jobbigt. Men bara du bergtränar tillräckligt så ska det nog gå.

  3. Rätt inställning är viktig, men ljuga för sig själv tror jag i slutändan gör mer skada än vad det hjälper.

Kommentarer inaktiverade.