Vallningskväll

Runt klockan 17 kom vi fram till Åsarna Skicenter. Middag skulle serveras en timme senare. Stugan vi blivit förpassade till (alla andra verkar sova i en stor sovsal) heter Thomaskojan. Golvet är lite kyligt och vattnet i handfatet måste ständigt rinna för att rören inte ska frysa ihop. Men annars känns det bra.

Middagen blev tyvärr lite misslyckad när de kom in med quorn till mig. Quorn är det sämsta som hänt veganen. Dels för att det trängt undan många väldigt bra produkter och dels för att vissa restauranger verkar ta för givet att det är veganskt. I stället fick jag stekta grönsaker och ris. Janne Ottosson och Peter Thor som håller i lägret berättade också lite om helgens schema.

Efter middagen var det dags att lära sig att valla. Otto vallade mina skidor helt själv medan jag stod vid sidan om och försökte ta in allt. Det hade länge låtit väldigt krångligt det här med vallning. Tyvärr känns det inte så jättemycket klarare nu, även om jag nu i alla fall vet vad vallning innebär.

I morgon är det första träningspasset. Det ska bli kul. Vår teknik ska filmas och grejer. Men nu ska jag sova.