Glass

I går var jag och Anita och åt på Lao wai. Det börjar bli väldigt ofta jag är där känner jag. En lördag när jag varit där och ätit och precis skulle gå sa servitrisen “Vi kanske ses på måndag!” Men det är också väldigt gott så det är nog bara bra att det är ofta.

De har en lite förändrad matsedel upptäckte vi i går. Det finns t.ex. nu en ny efterrätt som är hemlagad glass. Den tänkte vi prova. När vi sa det till servitören så avrådde han oss dock från att beställa in den. Han sa att den gjordes på en speciell frukt från Thailand som smakade väldigt illa och att vi absolut inte bör prova glassen om vi inte visste vad det var. Det är inte ofta man hör sådant av restaurangens egna anställda. Om jag inte gissar helt fel nu så kan nog Den riktige Johan berätta mer om den här frukten för jag tror att han stötte på den själv för ett par veckor sedan när han besökte Bangkok. Känner han sig vänlig för dagen så kanske han skriver en kommentar om det här nedan.

0 tankar kring ”Glass

  1. "… its odor is best described as pig-shit, turpentine and onions, garnished with a gym sock. It can be smelled from yards away. Despite its great local popularity, the raw fruit is forbidden from some establishments such as hotels, subways and airports, including public transportation in Southeast Asia"

  2. Servitris? Har Lao wai fått förstärkning? Säkert skönt för servitören, men jag gillar honom.

  3. Vi borde gå till lao wai när jag utnyttjar min födelsedagspresent, dock utan att beställa den läskiga glassen.