Synskadad

Jag verkar ha förlorat synen. I alla fall den perfekta. Eller jag tror att jag ser sämre nu än t.ex. strax efter min operation för tio år sedan. Jag har försökt jämföra med andra och frågat hur bra de ser vissa skyltar m.m. och tills ganska nyligen så har det inte känts direkt tydligt att jag legat efter så jag har inte tänkt så mycket på det. Sedan någon månad tillbaka så har det dock känts som att synen varit sämre än den bör vara.

Man kan kanske tänka sig att jag grämer mig för det men det känns faktiskt ganska okej. Jag fick tio år utan några problem och utan det hat jag kände inför att hålla på med linser och glasögon tiden innan jag opererade mig. Nu känns det inte lika jobbigt med allt det där. Framförallt inte när jag i de flesta situationer fortfarande klarar mig bra utan.

Som avslutning har jag en fråga till de av er som har glasögon/kontaktlinser. Finns det någon optiker ni rekommenderar eller (kanske ännu viktigare) finns det någon ni avråder mig ifrån att gå till?

Sedda filmer:
Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)
Flickan som lekte med elden (2009)

0 tankar kring ”Synskadad

  1. Optiker Berglund ligger bra till just nu. Egna låtar och trevliga öppna brev till hans läsare. Jag hittade inte en enda låt på Specsavers hemsida.

  2. När jag blev glasögonorm så gick jag till Synsam och Bågar&Glas. De sistnämnda vann överlägset. De var trevliga, ödmjuka och kompetenta. (Bågarna var dyra, men väl värt det)

  3. Hans "Öppet brev till alla killar och tjejer" tycker jag är spännande också.

    I övrigt verkar det populärt med dyra optiker. Jag ska fundera lite till på det här.

  4. Om jag kan göra om operationen eller inte tror jag beror på hur tjock den hornhinna jag har kvar är. Men det känns lite onödigt att göra det just nu när jag fortfarande klarar mig ganska bra utan glasögon men i framtiden någon gång kommer jag säkert överväga det.