Smakråd

I dag var jag hos Optiker Berglund och gjorde en synundersökning. Tydligen behöver jag någon form av synförstärkning. Min tanke är att satsa på både glasögon och linser. Linser ser ganska lika ut, i alla fall om man inte ska experimentera med olika färger, så där är väl valet inte så svårt. Med glasögon är det dock värre. Jag insåg snabbt två saker när jag tittade på utbudet. Det första var att man ju inte ska ha glasögon. Det ser ju helt fel ut. Man är töntig med glasögon. Men det vet ju alla redan. Det andra var att det kommer vara nästan omöjligt att välja rätt bågar.

Jag ser det senare som det största problemet så jag tänkte be om hjälp med det. Min första tanke var kanske att jag skulle ha ett par bågar som inte syns så mycket. Det kändes inte helt bra efter några tester så jag gick över till motsatsen, glasögon som inte går att missa. Av massvis med glasögon som provades så lyckades jag få fram två par som kändes okej och som jag nu lånat hem tills i morgon. De är väl ganska lika (speciellt med den här kvaliteten på fotona antar jag) men det finns viktiga skillnader. Så, vad tycker ni om följande?

Bågar nr 1:

Bågar nr 1 A
Bågar nr 1 B

Bågar nr 2:

Bågar nr 2 A
Bågar nr 2 B

Jag ska försöka få ett par som inte har en klisterlapp på ena glaset också. Det kanske är så det ska vara nuförtiden (mycket har hänt de senaste tio åren har jag förstått) men jag tycker det stör synfältet lite. Sen måste jag ju inte välja något av de där förstås om jag skulle inse att båda är helt fel för mig.

0 tankar kring ”Smakråd

  1. Det verkar vara så att de som ser dem i verkligheten väljer nr 2 och de som bara sett de här bilderna väljer nr 1. Just nu känner jag inte för att välja något av paren. Det känns väldigt jobbigt det här. Jag kanske kan klara mig utan ändå.

  2. Alltså… Tuff är inte det första jag tänker på.

    Ord som data, datan, dator och datorn dyker dock upp

  3. Äsch. Det är ju samma glasögon. (Kanske samma bild med olika kontrast bara?)

  4. Äntligen kom någon på det. Det var ju ett skämt men jag trodde nog att det skulle gå snabbare för någon att upptäcka det.

  5. Jag tänkte att det kanske är bra om mitt utseende döljs så mycket som möjligt.

  6. Tvåan. Men det hade varit roligare att få välja mellan bågar som inte ser nästan exakt likadana ut.