Arg bilist

Det känns lite som att jag var nära att få en smäll alldeles nyss. Den senaste tiden har jag lagt mig till med vanan att om en bilist kör farligt nära mig på ett övergångsställe där jag har företräde så knackar jag till på bakrutan med ena fingret. Det skadar inte bilen samtidigt som det har fördelen att det låter ganska mycket. Det jag vill är att informera bilisten om att den just gjorde ett stort fel.

Normalt så reagerar folk inte på det. Eller inte tillräckligt mycket för att stanna i alla fall. I dag var det dock annorlunda. Jag var på väg hem från tunnelbanan och den ovan beskrivna situationen uppkom vid ett övergångsställe där jag till och med hade grön gubbe. Jag knackade lite lätt på rutan när bilen var kanske en decimeter ifrån mig och gick vidare. Strax därefter så hör jag någon skrika. Jag tänker inte så mycket på det utan går vidare. Rösten kommer närmare och fortsätter skrika så jag vänder mig om. Där kommer bilföraren efter mig och säger att jag sparkade på hans bil och måste betala skadan. Han tittade föraktfullt upp och ner på mig och såg nästan ut som att han skulle spotta på mig. Jag agerade ganska lugnt tror jag men fegade lite och förklarade att jag inte alls sparkat på hans bil och fortsatte med att säga att jag hade företräde och att han ska vänta på att jag gått över. Det verkade snarare göra honom surare i stället för att lugna ner honom och han började höja handen. Han tog dock ner den igen men det kändes som att han hade velat göra något mer. Sen upprepade jag att det var han som hade fel och så vände jag mig om och gick vidare. Han följde som tur var inte efter. Vad jag vet i alla fall, men jag tänkte att han inte ville lämna sin bil så där så det var nog inte så troligt.

Sedda filmer:
Bröllopsfotografen (2009)
Hör upp, blindstyre! (1989)
London River (2009)
Up in the Air (2009)
The Hurt Locker (2009)
The Blind Side (2009)
Alice in Wonderland (2010)
On Your Mark (1995)
Shutter Island (2010)
Plötsligt i Vinslöv (1999)
The Insider (1999)

0 tankar kring ”Arg bilist

  1. Bra! Det är viktigt att hålla på sin rätt i trafiken, det får man lära sig redan i körskolan. Att det sen är väldigt roligt att reta upp folk är ju en bonus.

  2. Det är faktiskt en bonus. Och att de dessutom har fel och troligtvis vet om det själva innerst inne gör det ännu bättre.

  3. Man måste ju säga ifrån när folk gör fel, annars fortsätter de med det.