100k på tio dagar – dag 10!

Klar! Woho! Körde morgonpass i dag för att få det överstökat. Det var nog dessutom det pass som har känts bäst. Jag har några överansträngningar här och var men träningsvärken är i princip borta i alla fall. Och farten var okej.

I och med att det här blev genomfört så har jag slagit flera löprekord. Dels så har jag mig veterligen aldrig tidigare sprungit varken 100 km på tio dagar eller 70 km på en vecka. Men det skönaste rekordet att slå var mitt nästan 20 år gamla sådant med löpning sju dagar i rad under en sommarlovsvecka i stugan på landet. Det är ju inte kul att känna att man var bättre på något för två decennier sedan när ens fysiska prestationsnivå bara precis nyligen ska ha börjat gå utför.

Som vanligt när man springer förbi lösa sådana så blev jag påhoppad av en hund mot slutet av passet. Ägaren sa dock idiotiskt nog att den bara ville hälsa. Att jag kanske inte ville det verkar inte vara en möjlighet. Och det är svårt att springa därifrån med en hund runt halsen. Inget ont om den dock. Han verkade till skillnad från den förra som sprang och högg efter mig vara ganska trevlig. Men nästa gång kanske de stöter på en person som är hundrädd på riktigt.

Nu behöver jag i alla fall inte träna på en månad. Ska bli skönt.

Sedda filmer:
Due Date (2010)
Daylight (1996)