Iväxning

I och med min senaste storleksförändring så passar inga kläder längre. Jag har förlorat flera skjortor genom att de blivit för stora, mina relativt nya byxor håller på att ramla av trots bälten som använder minsta hålet och t-shirtar har jag egentligen inte haft så många bra på länge. Därför gick jag i går igenom min garderob lite noggrannare för att se om jag kunde hitta något som inte passat förut men som kanske satt bättre nu.

Det slutade med att jag pensionerade några tröjor och hittade hela tre nya. Och ja, man kan nog säga nya för två har jag aldrig använt. Den tredje har jag haft på mig kanske en eller två gånger. Men det var ändå den som var mest speciell för mig.

image

Det var när jag var 18 eller högst 19 år då jag, Esbjörn, Jimmy och säkert några till var på spelning med bl.a. Blood Path på Kafé 44 som jag skaffade den här bandtröjan. Det var den sista de hade och i minsta storleken som ingen verkade vilja ha. Av någon anledning tyckte jag det var roligt och jag hade väl som vanligt någon illusion om att jag snart skulle gå ner i vikt och kunna komma i den så jag köpte den.

Det enda tillfälle som jag minns att jag kommit i den var en gång på sommaren 1999 då jag skulle träffa min dåvarande flickvän (vegan och nykterist så Umeåhardcorebandtröja skulle väl kanske imponera eller nåt) på Fårticksgatan men jag minns att den var lite liten och att jag ganska snart växte ur den igen. Sedan dess har den legat i garderoben i väntan på gårdagen då jag äntligen kom i den igen. Det finns ett visst symbolvärde i det känner jag.

Tyvärr sitter den inte helt perfekt. Ärmarna är t.ex. jättevida (jag har inte de här musklerna riktigt ännu) och så är den lite för kort. Men det känns ändå bra att komma i den.

4 tankar kring ”Iväxning

Kommentarer inaktiverade.