Gamla bokmärken

Häromdagen så gick jag igenom bokmärken från gamla tider. När jag 2008 fick min första netbook så förde jag av någon anledning aldrig över bland annat webbläsarinställningarna men sparade dem för att vid ett senare tillfälle kunna gå igenom dem och se om det var något jag ville spara. Jag kan inte minnas att jag någonsin saknat de där bokmärkena. Det är nog till största delen Googles förtjänst. Nuförtiden hittar man det man letar efter nästan lättare genom att söka där i stället för bland sina bokmärken på datorn.

Jag hittade tre filer med bokmärken. Den äldsta var från oktober 2002. Förutom det fascinerande i att jag hade kvar datumet på den filen så var det kul att se hur ens länksamling såg ut på den tiden. 215 länkar fanns det i den filen. Inte så jättemånga egentligen och de gick snabbt att gå igenom. De andra två filerna var från 2006 och då så klart 2008. De innehöll 1870 respektive 2803 länkar. Mer än 13 gånger fler efter sex år. Det känns bra att jag började om på nytt. Det kan inte ha varit lätt att hitta bland alla dessa länkar.

Varje fil var en påbyggnad på filen innan så mest noggrant gick jag igenom den sista. Av 2803 länkar så sparade jag tre stycken. Tre stycken! Det känns galet. Hur nödvändigt var det att samla på sig allt det där? Många länkar var döda nuförtiden men ändå. En fjärde länk var en bild som jag fortfarande tycker är lite kul. Den bilden hade jag dock redan sparad på datorn visade det sig.

Idag har jag samlat på mig en hel del nya som jag väl trott att jag kommer att behöva någon gång men förutom några bookmarklets så är det är oerhört sällan jag faktiskt använder några av dem. Jag gissar att det inte kommer bli mer i framtiden heller. Firefox Awesome Bar och Google är nästan det enda man behöver.