Mot Töcksfors

På lördag är det Bergen Triathlon och jag och Fredrik ska naturligtvis köra det. Eftersom det är så otroligt långt till Bergen från Stockholm och vi föredrar bil framför flyg så startade vi redan på onsdagskvällen. Tidigare i veckan så pratade jag lite med Fredrik om vägen till Bergen och frågade om vi behövde ta med oss en karta. Fredrik svarade nej och jag tänkte att om han litar på vår förmåga att klara det så ska inte jag vara den som är negativ så jag ställde tillbaka min kartbok i hyllan.

I dag när vi gett oss iväg så tyckte jag dock att han verkade lite okunnig om vägen vid vissa tillfällen. T.ex. så sa han att han överhuvud taget inte visste hur vi skulle åka vid Örebro där E18 som vi följer svänger av. Om det inte hade varit för att jag kört fel precis där för många år sedan då jag skulle till Arvikafestivalen med några vänner så hade vi nog kört vidare mot Göteborg utan att ha en aning förrän i typ Partille.

Ytterligare lite senare så kom vi in på det där samtalet om att ta med oss en karta och då säger Fredrik att han naturligtvis skämtade när han sa nej. Va?! Vilken konstig sak att skämta om. Jag tyckte det lät vettigt ändå. Så svårt verkade det väl inte att åka till Bergen. Sen kom han dock med motargumentet, nämligen att vi alltid kör fel. Vi körde t.ex. fel hela tiden när vi åkte till Göteborg för några veckor sedan. Jag lyckades till och med med att vända bilen på hemvägen och hamna i riktning tillbaka mot Göteborg på motorvägen. Det tog ett tag innan vi kunde vända igen. Jag förstod givetvis att han hade rätt.

I Sverige kan man alltid ta till Google Maps men från och med i morgon då vi lämnar vårt eget land för Kongeriket Norge så blir datatrafiken för dyr för det. Men jag är nog ändå positiv. Så svårt ska det inte vara. I alla fall inte till Bergen. Väl där kanske det blir värre men eventuellt kan vi kanske hitta någon svensk bananskalare som på ett förståeligt sätt kan beskriva vägen. Om vi har en adress till hotellet förstås.

Just nu har vi stannat till för övernattning i Töcksfors och sover så klart på Gränshotellet. Alla texter här är antingen på engelska eller norska, inget står på svenska. I morgon bitti handlar vi på det gigantiska köpcentret som ändå finns här innan vi en dryg halvmil senare smiter över gränsen.

Sedda filmer:
Fast & Furious 5 (2011)
Soul Kitchen (2009)