Sammanfattning av 10-talet – år 2011

Filmmaratonet för året visade Nakna pistolen-trilogin. Äventyrsbadet valdes till Gustavsvik i Örebro.

I början av året ägnades mycket av tankeverksamheten annars åt privatekonomi och vikt. Jag började ta både mina konsumtionslån och den inte perfekta vikten på större allvar och löste båda två, även om det så klart är ett långsiktigt arbete som nog aldrig blir färdigt. Det här kom generellt att bli året som jag började jobba ordentligt på min personliga utveckling med ganska stora förändringar som följd.

I april testade jag min gamla hypotes om att man automatiskt kommer göra ett bättre högskoleprov ju äldre man blir bara genom att ha hunnit utsättas för mycket mer svenska och engelska. Det som skulle kunna gå nedåt är den logiska delen och delen med kartor och diagram. Mitt resultat från gymnasiet var 1,6 som bäst. I april 2011 skrev jag 1,9.

I maj slog jag den tidens personbästa på halvmaraton under Göteborgsvarvet med hela tre sekunder och sprang in på 1.39.09. Vi hann även med att besöka ett par olika borgar, bland annat Brahehus även detta år.

I juni var det dags för Parloppet igen. Paret var som vanligt Fredrik och jag och vi hade startnummer 1.

I juni var det även dags för nästa ironman. Den här gången hade jag och Fredrik anmält oss till Bergen Triathlon. Vår plan var att sätta cyklarna på taket på en hyrbil och åka västerut. E18 till Oslo och sen E16 till Bergen. Europavägar borde vara bra skyltade så vi behöver nog inga kartor sa jag (det här var på den tiden det var väldigt dyrt med datatrafik utomlands). Fredrik höll skrattandes med. Fast det var ett skratt åt mitt uppenbara skämt visade det sig sen. Vis av tidigare bilfärder förstod han nämligen att vi så klart inte klarar av att köra bil utan karta (till exempel på vägen hem från Göteborgsvarvet när vi vid ett tillfälle till och med lyckades börja köra tillbaka mot Göteborg). Och visst hade han rätt. Speciellt när E16 visade sig vara avstängd med en nedfälld bom samt en pil som pekade rakt upp på fjället som den enda vägvisningen på många mil. Trots trollstängsel, snötäckta vidder mitt i juni, världens längsta biltunnel på 24,5 kilometer och stor osäkerhet om vi var på rätt väg kom vi dock fram till slut. Själva loppet var tufft med kallt vatten och regn större delen av cyklingen. Och jag fick ont i ryggen så jag knappt kunde gå efteråt. Plus att vi fick betala för hotellet två gånger. Inte den bästa tävlingsupplevelsen. Men vi hade i alla fall roligt!

Trollstängsel

På midsommarafton åkte Per och jag till San Francisco. Vi skulle hyra en bil och åka över hela USA för att avsluta i New York fyra veckor senare. Vi satt i fängelsecell på Alcatraz, bodde i Hollywood, badade i två världshav, upplevde 44 graders värme, spelade roulette i Las Vegas, sköt med maskingevär (har slutat med skjutvapen nu, tror jag), testade indoor sky-diving, hoppade från 112:e våningen, flög helikopter över Grand Canyon, besökte Tombstone, hängde på Southfork Ranch, träffade Elvis (eller var i alla fall på Graceland), blev jagade av en Pentagonvakt, blev åtsagda av en annan Pentagonvakt att radera foton vi tagit, såg Niagarafallen, såg skyskrapor, besökte Coney Island, och så åkte vi 900 mil i bil. Bland annat.

2011 var också året vi började arbeta med Veganistan som senare kom att bli Sveriges största guide för restauranger och butiker med veganskt utbud, och som framförallt gjorde att jag så småningom träffade Lena.

Under hösten gjorde jag min hittills bästa Halloweenkostym, enligt mig själv i alla fall. Pappa och min storebror hjälpte mig med styltor och jag sydde extra stora kläder, skaffade skägg med mera så att jag kunde förvandlas till Hagrid på årets Halloweenfest hos Per.

Varulv och Hagrid
Hagrid. Och Fredrik i sin varulvskostym som han gjorde så pass bra att andra gäster trodde han hade köpt den.

I november fick jag ett meddelande av en rekryterare på ett företag som hette Dynabyte. Jag var ganska tveksam till att byta jobb och speciellt till konsultyrket men blev väl smickrad av mitt första rekryteringsmail och tackade ja till ett förutsättningslöst möte. Fyra veckor senare hade jag sagt upp mig på Fackförbundet ST efter att ha jobbat där i sex år.

Den 11 december var jag på en julmiddag som Djurrättsalliansen anordnade i Skarpnäck. Som i ett avsnitt av How I Met Your Mother var även Lena där utan att vi visste om varandra.