Sammanfattning av 10-talet – år 2014

Året började med de fem första Jönssonligan-filmerna men inget äventyrsbad då Fredrik var bortrest. På årets andra dag gifte min storebror Micke sig med Mjau. Det var dock i Thailand så jag kunde inte vara med. Sen var det dags för Åre med Dynabyte igen och mitt årliga skidåkande samt skoterkörning för första gången.

Jag och Esbjörn var på teateruppsättningen SCUM-manifestet med Andrea Edwards. Det var en speciell upplevelse med könssegregerad publik, utskrattning och starka lampor rakt i ansiktet. Bra kväll. I samband med det råkade det bli så att vi var med i en dokumentär om hur det varit att sätta upp pjäsen och allt hat och annat hon fått utstå i och med det. I en rekonstruktion spelade vi två personer från en situation som utspelat sig efter en av föreställningarna. Den skulle ha premiär senare under året.

I mars hade jag och Lena äntligen vår första dejt. Stand up comedy. När vi satt och pratade efteråt kom Simon Gärdenfors som stått på scenen under kvällen fram till mig och började prata. I samband med att hon och jag sågs mer efter det började jag även träffa Siv, den underbara katten som bodde med Lena.

Mars var också månaden jag slutade på Comviq för att prova något annat. Det blev Avanza på Regeringsgatan. Ganska skönt att vara inne i stan igen efter att ha suttit i Kista i två år.

Täby Extreme Challenge (TEC), nästa tävling på 100 miles, kom till slut i april. Det blev det värsta jag gjort och under den elfte milen grät jag av smärtan. Då gick det inte längre, så jag bröt. Jag har inte försökt mig på den distansen igen.

Fika, som vanligt på ultramaraton.

Men löpningen fortsatte ändå och i juni körde vi Parloppet igen. Jag passade på att prata lite med Anders Szalkai.

Startnummer 1 på Parloppet.

Den 12 juli gifte sig min lillebror med sin Cilla. Det blev en tre dagar lång bröllopshelg och inför nästan 100 personer lyckades jag hålla ett helt okej tal som jag inte hade klarat utan Toastmasters (som jag fortfarande gick på regelbundet).

Några dagar senare åkte jag och Lena till Oslo där vi tittade på dyra byggnader och speciella statyer.

I september började på ett nytt uppdrag igen, webbyrån Creuna på Kungsholmen där jag kom att lära känna flera bra personer som jag fortfarande umgås med samtidigt som jag lärde mig mycket i jobbet.

Senare samma månad åkte vi till Island med Dynabyte. Det var kul att se deras väldigt annorlunda natur. Men på en vikingarestaurang utanför Reykjavik hade jag också den sämsta restaurangupplevelsen jag någonsin haft. Jag fick fel mat varje gång någon av de tre rätterna skulle serveras. Desserten fick jag fel två gånger till och med. Och huvudrätten var salladsblad, lök och tomat. Och inte fick jag känna mig speciell heller för samma sak hända flera andra. Många minnesvärda saker på den resan alltså.

Island.

På hösten var det dags för releasefest för dokumentären Scum – en kärleksförklaring där Esbjörn och jag hade varit med. Vi hängde bland annat med Ebbot och Lena Endre den kvällen. I november hade den sen premiär på Stockholms Filmfestival och senare samma månad visades den på SVT.

November var också månaden då jag och Fredrik tog oss vatten över huvudet och försökte oss på Stockholm Rogaining (typ orientering). Vi var väldigt naiva och skulle kommit sist om inte laget efter oss hade fått minuspoäng för att de var sena till målet. Men det är i alla fall roligt i efterhand.

Roligt på Stockholm Rogaining.

I slutet av den månaden blev jag vald som Competence Lead på Dynabyte. Det är en roll med fokus på kompetensutveckling och kändes väldigt rolig.