Sammanfattning av 10-talet – år 2016

Årets filmmaraton bestod av Christopher Nolans Batman-trilogi. Det var första gången Fredrik och Kristins Linus var med.

Som vanligt åkte vi till Åre med Dynabyte. Det här året blev det inga skidor, jag tog det bara lugnt och umgicks med andra som inte heller åkte. Väldigt trevlig helg. Lite mer arbetsrelaterat gick jag ett par veckor senare en i kurs i coachande ledarskap nu när jag blivit teamledare. Den var väldigt givande.

I februari firade jag och Lena en miljon minuter tillsammans. Lite relaterat kom våren 2016 att handla väldigt mycket om bröllopet och all planering kring det. Det ligger rätt mycket bakom en sån tillställning lärde vi oss.

Den 12 maj fick alla på Tripwell beskedet att företaget skulle läggas ner. Vi hade ungefär en månad kvar innan de flesta skulle sluta. Det var en väldigt ledsam dag och många hade lagt mycket energi i det bolaget. Som konsult hade jag det nog lite lättare än många av de andra men det var ändå en väldigt trist känsla efter allt vi gjort och alla planer vi fortfarande hade för framtiden.

Dagen efter åkte Lena och jag till England för att gå på hennes kusins bröllop i Chichester. Vi passade på att se oss omkring i London och Brighton när vi ändå var där.

Brighton Pier.

Den 1 juni började på nästa uppdrag. Det blev Natur & Kultur där jag var ensam utvecklare de tre första månaderna. Och när Micke, nästa utvecklare, kom klickade vi direkt och trivdes väldigt bra tillsammans under hela uppdragstiden. Vi blev som ett gammalt par och behövde ofta inte ens påbörja en mening innan den andre förstod vad man tänkte.

En vecka innan det planerade bröllopet “överraskades” jag med en svensexa. Lena hade betett sig underligt hela morgonen så jag visste redan att det skulle hända när det ringde på dörren. Dagen började med besök i Haga utanför Enköping där jag växte upp med bad på badplatsen där vi badade varje sommar plus lite skateboard som jag inte hade åkt på nästan 20 år. Sen åt vi lunch på en liten pizzeria i Lindesberg med bra veganskt utbud innan vi åkte till Zombie Escape. Jag och två andra jag aldrig träffat blev jagade av zombier i ett par nedlagda gruvbyggnader. Efter att vi blivit uppätna åkte vi tillbaka till Stockholm och åt middag på Kokyo. En jättebra dag och en svensexa i min smak.

Hagagänget med vårt gamla hus i bakgrunden.

Den 9 juli var det äntligen dags för vår bröllopsdag som vi planerat så mycket. Vigseln skedde i Eric Ericsonhallen, sen båtfärd bland annat runt Djurgården med slutstation vid Vasamuseet och promenad därifrån till Junibacken där festen skulle vara. Det blev en helt fantastisk dag med alla gäster och allt vi bestämt blev nästan precis som vi tänkt oss. En sak vi överraskade med var en dansrutin till Great Balls of Fire som vi under våren hade övat in i stället för bröllopsvals.

2016-2
Bröllopsdans.

Efter ett par lugna dagar var det dags för bröllopsresa. Först åkte vi till Ljubljana i Slovenien och var där i några dagar med bland annat en utflykt till sjön Bled och en närliggande dinosauriepark. Sen tåg till Klagenfurt i Österrike där vi gick på Minimundus, ett miniatyrmuseum, innan vi skjutsades till ett veganskt hotell en bit utanför vid sjön Klopeiner See där vi bara tog det lugnt i sex dagar.

Hotellet var del av restauranggruppen Loving Hut som finns i hela världen. De som driver dessa 200+ ställen är anslutna till en typ sekt ledd av Supreme Master Chang Hai från Vietnam (även om det är lite svårt att hitta så mycket konkret dåligt med dem). En dag när vi satt på vår balkong kom grannen ut och började prata och bjöd oss på frukt. Det visade sig galet nog vara Chang Hai själv som råkade vara där just när vi var där. Hon känns i övrigt väldigt anonym.

Efter att vi hade vilat upp oss tog vi tåget in i Italien till Venedig. Venedig är en väldigt turistig stad men vi lyckades oftast hålla oss undan den delen och gillade verkligen staden.

Venedig.

Efter Venedig tog vi tåget till Verona, den romantiska staden där Romeo och Julia utspelar sig, med det moderna tillägget att det har blivit en bilstad där alla trånga gränder är för bilar och det finns inga trottoarer.

Lena på Julias balkong.

Milano blev resans sista anhalt. Där åt vi 18-rättersmiddag på vegetariska stjärnkrogen Joia, besökte en kyrka där väggarna var klädda med människoben, fikade på kattkafé, tittade på da Vincis Sista måltiden, med mera.

När vardagen hade börjat igen åkte jag på min första jobbresa som gick till Tammerfors. Det största där var att besöka lokalen där norra Europas första elektriska ljus installerades 1882.

En dag i september var vi ute och gick i Rosenlundsparken när vi mötte Emil Jensen. Han tittade på mig, log och hejade. Jag tror att han mindes våra trevliga samtal på Vegomässan 2012.

Senare på hösten åkte jag till Dublin med Dynabyte. Min första gång på Irland.

Det här var också året jag blev utnämnd till Sveriges 44:e bästa utvecklare av Techworld. Det kändes stort och det blev överraskningsfirande på uppdraget och jag blev till och med hissad.

I december blev jag farbror för första gången. Min lillebror som fick en son. Väldigt roligt!

Nyårsafton firades hemma med några vänner. Vi hade pizzatema där förrätt, huvudrätt och efterrätt alla var någon form av pizza. Bra kväll.