Sammanfattning av 10-talet – år 2017

Årets första dag var som vanligt filmdag och innehöll Hero och Flying Daggers.

Jag hade gett Lena ett besök på en Tutankhamonutställning i julklapp så i mitten av januari gick vi till Frihamnen och tittade på mumier.

Mumie.

Sen Åre igen. Vid det här laget hade jag slutat åka skidor helt och såg det mer som en helg att umgås med de andra på Dynabyte och ta det lugnt.

Med teamet på Dynabyte gör vi då och då olika event. I februari var det dags för indoor sky-diving, första gången för mig sedan Las Vegas 2011. Den här gången var det i Bromma.

Indoor sky-diving. Notera att det faktiskt är jag, där i bakgrunden.

I mars laseropererade jag ögonen för andra gången för att än en gång slippa glasögon och linser som jag börjat avsky igen. Den här gången blev det en annan metod som inte innebar att de skar upp några lock vilket gjorde totala läkningstiden kortare. De första dagarna var dock mycket värre och jag låg i ett mörkt rum med solglasögon och stängda ögonlock. Men sen blev allt bra igen.

En dag i april när jag satt på kontoret på Natur & Kultur började det komma meddelanden om att något hade hänt i city. Det var den 7 april och Rakhmat Akilov hade stulit en lastbil och kört den i full fart på Drottninggatan. Vi var många som dröjde kvar på kontoret ett bra tag eftersom korrekta uppgifter om vad som hänt blandades med rykten och flera av oss behövde ta oss genom stan för att komma hem. Det var en väldigt speciell stämning på stan den kvällen när massvis med människor gåendes tog sig hemåt och det förutom någon enstaka taxibil inte fanns någon motortrafik.

Över valborg tog jag och Lena båten till Riga. Och några dagar senare, den 9 maj, såg vi till att ordentligt fira 100 000 000 sekunder tillsammans.

Sommarsemesterns resa gick till Hamburg för en lugn och regnig vecka. Givetvis passade vi på att besöka världen största miniatyrmuseum Miniatur Wunderland.

På hösten åkte vi på vår första vegankryssning. Ett kryssningsfartyg med 1 800 passagerare och bara vegansk mat i fem olika restauranger. Det kändes väldigt lyxigt och vi fick dessutom se otroligt fin natur på resan som gick från London till de norska fjordarna och sen tillbaka igen. Det enda dåliga var att jag för första gången missade Dynabytes höstresa. Den gick dock också till Norge.

Eidfjord.

När vi kom tillbaka från kryssningen upptäckte vi att vi hade haft inbrott. Ett fönster stod helt öppet och saker var utrivna från lådor och garderober. Det kändes väldigt olustigt att någon hade varit där och inte blev det bättre av att de valde värdelösa smycken med högt affektionsvärde att stjäla i stället för de ersättningsbara kontanterna, datorerna eller mobiltelefonerna som fanns väl synliga i lägenheten.

Det här året ville vi se hur julmaten i Göteborg var så i december tog vi tåget ner dit och åt ett par julbord, och även lite mos. Det var gott.

Göteborg.